[]

Vefat ve hayat sigortası hakkında

Bir yakınımız vefat etti. Yıllardır kanser hastasıydı. İyileşip tekrar eden türden. Kanser tedavisi gördüğü süreçte vakıfbanktan bir ihtiyaç kredisi çekmiş. Hayat sigortası bilgilerinde kanser tedavisi gördüğünü belirtmiş. Poliçede bu yanıtları verdiği görülüyor. Banka ölüm sebebi kansere bağlı organ yetmezliği olduğu için sigorta büyük ihtimalle kredinizi ödemez dedi. Ben buradaki mantığı anlamadım. Kişi zaten kanser olduğunu bildirmiş. Buna göre sigorta primlerinin tutarı belirlenmiş. Hastalığını gizleme durumu yok vs. Ödemek zorunda değiller mi?




 
Degiller. Halihazirda sigorta yaptirilirken var olan bu tarz riskler kapsam disi yazilir sozlesmede.

Adam krediyi alip sigortayi yaptirsa, sonra 6 ay sonra aniden kanser cikip olse sigorta karsilardi.
  • cleric  (25.05.21 13:27:54) 
değiller. sigortada bu şekilde. ilgili tarih itibariyle meydana gelmiş bir riziko sigortalanamıyor maalesef.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (25.05.21 14:14:56) 
Evet değiller ama o iş de öyle değil. Sigorta hukuku bilen bir avukatla görüş. Mevcut riskin kayıt altına alınıp bu riske bağlı teminata karşılık gelen sigorta priminde artışa gidilmiş ise ve bu kayıtlarda var ise mahkemeye başvurulduğunda riske karşılık alınmış bir prim olduğu için ödeme alınabilir. Düşük bir ihtimal bu söylediklerimin olması ama günün sonunda mahkeme lehinize kadar verebilir. iyice araştırın derim.


  • erty_ksk  (25.05.21 14:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.