[]

Xiaomi Mi Band 5 Bileklik kullanımı

Arkadaşlar merhaba. Xiaomi Mi band 5 bileklik aldım da, bu bileklikte bildirimleri almak için telefonun bluetoothunun sürekli açık mı olması lazım? Bir de ben fit uygulamalarından çok bildirim amaçlı kullanırım sanırım. Bu saati nasıl kullanmalıyım. Yani telefonun bluetoothunu arada bir mi açmam gerek, yoksa efektif kullanım için bluetooth sürekli açık mı olmalıdır? Bluetoothun sürekli açık olması da telefonun şarj süresi açısından dezavantaj yaratır mı? Teşekkürler.




 
BT'nin sürekli açık olması şarjı olumsuz etkiler tabii ama o eskiden nokia telefonlarda olduğu gibi bir sömürme hali yok. iPhone'da bluetooth'u kontrol merkezinden kapatsan bile bir süre sonra kendiliğinden açıyor (airdrop vb. uygulamalar için). Şarjı o kadar da etkilemiyor yani. Yeni nesil BT teknolojisi enerji sarfiyatı konusunda oldukça verimli.


  • himmet dayi  (07.05.21 11:41:47) 
@Cesario

merhaba. saat ne aldınız acaba?
  • lazylibra  (07.05.21 12:58:11) 
Ben de bileklik için telefonu 7/24 bluetooth açık kullanıyorum ama öyle eski telefonlardaki gibi bariz bir etki olmadı şarjına.

Bileklikte de bildirimler, oturma uyarısı vs. çoğu özellik uyku saatlerim dışında aktif. 10 gün civarı gidiyor onun şarjı da.
  • ms brownstone  (07.05.21 13:34:51) 
bluetooth surekli acik kalmasi gereken bir sey tabii ki. eskidendi o ac kapa. iphone bluetooth kapatma kisayolunu kaldirdi diye dunyayi yiktilar ama aslinda mantiklisi bu. sarja etkisini hissetmezsiniz bile.

bende de mi band 5 var. bildirimler hic bana gore degil sahsen, hepsini kapattim. cevap veremedigim mesaji okusam nolur okumasam nolur.
  • yoggi  (07.05.21 14:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.