[]

Yeni nesil kulaklık kabloları neden çürüyor?

Yıllardır özellikle Apple kulaklıklarda yaşadığım bir durumdu fakat en son çok sevdiğim Anker marka boyundan asmalı bluetooth kulaklığın da kabloları çürüyünce bi düşündürdü. Kulaklığın kendisi sapasağlam ama kablo kısımları yapış yapış çürümüş resmen, kulaklık birleşim kısımları da açılmış. Özellikle beyaz kulaklıklarda çok oluyor, belki 30 senelik Sony Philips vb gibi markalarda hiç olmuyordu bu. Ha bir de yine özellikle Apple marka şarj kablolarında da oluyor aynı durum.

Nedendir acaba bilerek mi yapıyorlar tüketelim diye yoksa beyaz kabloların bileşenleriyle vb mi alakalı?

Bu arada öyle ağır nemli rutubetli bi yerde yaşamıyorum, bildiğin dümdüz Kadıköy.

 
İçeriğinden yani plastik olarak adlandırıyorum, bazı maddeler ya çıkartılıyor ya da maliyetinden dolayı başka bileşenlerle üretiliyor. Geçenlerde buna benzer bir konu yaşandı, arkadaşım plastik kova ile muhafaza edilen yiyecek ürünleri satıyor. Kovaları az kaldığı için yerinden almaya gittik ve abinin biri şöyle bir soru sordu "Kapakları çok kolay kırılıyor, neden acaba?" Üreticinin verdiği cevap "Yumuşatıcı stokları bitti, o yüzden kullanmıyoruz"

Baya garip durumlar yani.
  • evimin paspasi  (16.04.21 21:48:08) 
çok ilginç, 5+ senedir kullandığım apple kulaklık var, bir sürü kablom var aynı şekilde hiç öyle bir çürüme falan görmedim. bulunduğunuz ev falan mı nemli / rutubetli acaba?


  • roket adam  (16.04.21 23:08:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.