[]

Al ve unut taktiği (Binance)

Geçen hafta bir arkadaş ortamında birisi 400 liralık sanal para aldığını, 10 sene hedef koyduğunu ve bekleyeceğini söyledi. Çeşitli örnekler de verdi tabii 10 sene önce şundan şu kadar alsak şu kadar paramız olurdu falan. Mantıklı geldi.

Açtım bir Binance hesabı, bir miktar para atıp 4 farklı sanal para aldım ve 9 sene 364 günlük bekleyişe başladım.

Sizce tutar mı bu düşünce?
Geç mi kaldık?

 
beklersen illaki birisi tutar da, ben herhangi bir insanın o kadar sabırlı kalabileceğini sanmıyorum. o 400 tl 4 bin tl olursa hemen düşmesin diye bozdurur. :) ben dayanamazdım şahsen.

ayrıca binance 10 yıl için doğru bir yöntem mi emin değilim. şifreyi unutabilirsin, telefon numaran değişebilir. ölebilirsin. mail adresin puf olur.
  • reanarchy  (06.04.21 10:10:39) 
2 yıl önce 400 tl lik yatırımım bugün 22 bin tl oldu... denemeye değer...


  • Boris  (06.04.21 10:15:32) 
Hangi paraları alacağınıza göre değişir. Gidip bilmediğiniz altcoinlere yatırım yapacaksanız paranızı sokakta ihtiyacı olan insanlara vermeniz bile daha makul olur.
Bunun yerine haftalık belli oranlarda (20 lira bile olur) bitcoin alıp artış ya da azalış karşısında hissiyatsız kalarak (yukarıdaki arkadaşın sabırlı kalamamasına örneğindeki gibi) geleceğinize yatırım yapmak en doğrusu.

  • rakicandir  (06.04.21 10:35:07) 
Ben onu bist icin dusunuyorum. Yani 10 sene beklersen her sey degerlenir de. Bir coin yok olabilir delist olabilir eskiyebilir vs vs. Ama saglam sirketlere girmek daha mantikli ve guvenilir. Zaten o sirketin basina bir sey gelmesi ekonomiyi sarsar. Gec kalinmis olabilir. Herkes takip ediyor hukumetler sirketler. Bu durum seni bizi aşti artik. Bilemiyorum tabi de ben risk ve guvenilirlik kismindayim


  • optimistbakunin  (06.04.21 12:16:51) 
Biz eşimle başladık bunam, her hafta 100 er tllik bitcoin alıyoruz. Hiç bozmamak konusunda birbirimize sözler verdik ahasgafaf
Yalnız yüksek alımlarda soğuk cüzdan mı deniyordu o kodla bir borsa dısında saklamak daha mantıklı geliyor bize. Biz ileride ne yaparız su an bilmiyorum ama bi ara iota alıp o sekilde saklamıstık sonra bundan bi cacık olmaz deyip bozduk. İnş pişman olmayız :)

  • somethinginthewayshemoves  (06.04.21 13:38:35) 
dostlar size bir tavsiye, kriptoparaların şimdiye kadar döngüsel hareket ettiğinin farkında olun ve böyle herkes konuşuyorken değil, millet ağlıyorken birikiminizi yapmaya başlayın.

Bakın 2 yıl önce demiş Boris, evet 2018-19 yatırımlık zamandı. Şu an 2000 dolar gördüğün ether o zaman 89 dolara kadar düştü. Neo şimdi 60 dolar, o zaman 6 dolara kadar düşmüştü.

i.ibb.co

Market büyüdükçe oynamalar azalabilir ama illa ki satış dalgası gelecek. Millet "balon bu, patladı, al işte %70 düştü" dediği zaman alım zamanıdır bence :) geçen cycle öyle yaptım, şimdi sadece satacağım yeri bekliyorum.
  • nhk ni youkosu  (06.04.21 14:43:24 ~ 14:47:14) 
nhk +1

Bu piyasa al unut piyasasi degil dongusel bir piyasa. Benzer ir baska duyuru da vardi bugun, insanlar ayi piyasasi gormeden nasilsa dusmuyor diye guvenle girmek istiyor ama 3 sene once oyle dusunup bekleyenlerin parasinin %90i gitti, bekleyip satmayanlarin anaparasi daha yeni cikti. Alacaksaniz ne aldiginizi takibini donguleri teknik temel analizi bilerek girin.
  • gibicibicis  (06.04.21 15:33:56) 
Ben de bir ara öyle düşündüm ancak ortadaki rakamlar belli.

Yüz binlerce insan para yatırıyor. Hepsinin birden kazabilme ihtimali bana mantıksız geliyor. İllaki bir noktada büyük çoğunluğu patlayacak.

Bence koy-unut taktiğine ufak bir ekleme yapın. Paranız 2-3 katına çıkarsa, yatırdığınız miktarı çekin. Sonra unutun. En azından böylece: kar edemeseniz de, hiç zarar etmemiş olursunuz.


.
  • kartallar yuksek ucar  (06.04.21 15:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.