[]

yurt dışında ingilizce öğretmenliği yapabilmek için gerekenler?!

yurt dışında ingilizce öğretmenliği yapabilmek için ne gerekir bilen var mı..

devlet destekli olmasının yanında, özel olarak alan kurum kuruluşlar vardı sanırım..
gidip ingilterede, amerikada demiyorum mesela ÇİN japonya gibi yerlerde ülkemizden gidecek ingilizce öğretmenlerine iş verebilirler gibi geliyor,

var mı bilgisi olan

 
avustralya için avustralyayagidiyorum@yahoogroups.com mail grubuna uye olup arşivdeki pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.


  • flyalone  (20.10.07 00:46:57) 
bunun için bir sertifika + sınav sistemi vardı sanki ama adı aklıma gelmiyor.
sertifika ile aha ben bu kadar öğretmenlik bilyorum deme imkanı oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. bu sertifikayı alan native'ler dünyanın farklı yerlerinde öğretmenlik yapıyorlar. misal TR'deki ingilizce dil kursları falan. native olma şartı olduğunu sanmıyorum.

böyle ets, its falan gibi bir kısaltması vardı hatırlayamadım.
  • can see  (20.10.07 01:51:36) 
celta sertifikası gerekiyor ve istanbul'da british side sağlıyor bunun kurslarını. fiyat sormuştum ciddi tuzlu bir fiyat söylemişlerdi. hangi ülke olduğu önemli değil çin'de de isteniyor aynı belgeler, celta dünyanın her yerinde geçerli. hatırladığım kadarıyla kurs birkaç ay sürüyor ve tabii yeterli sayıya ulaşınca açıyorlar yani devamlı olarak yok.


  • quasiromantic  (20.10.07 07:13:37) 
bu arada çin'e öğretmenliğe gelmek pek tekin değil. pek çok yabancı öğretmeni türlü numaralarla (anlaşmaları hiçe saymaktan pasaportlarını bir şekilde ele geçirip geri vermemeye kadar uzanan) zorla tutan okullar olduğunu da biliyorum. japonya daha iyi bir tercih olacaktır.


  • quasiromantic  (20.10.07 07:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.