[]

Türkiye'de online iş görüşmesi neden tercih edilmiyor?

Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz pandeminin ortasındayız, ona rağmen hayat devam ediyor. İş arıyoruz falan. Haliyle iş görüşmesi de yapmamız gerekiyor. Ama sadece yüz yüze görüşmeden başka bir yöntem yokmuş gibi şu kıyametin ortasında risk alarak o kadar insanla iç içe girip o kadar yol gidip görüşmemizi istiyorlar. Şimdi diyebilirsiniz ki "İşe girsen her gün işe gidip gelmeyecek misin?" ama işe alınıp alınmayacağım belli değil ki.

Zaten yüz yüze görüşmede ne karar veriyorlarsa onlineda da onu verecekler. Kimi işverenler 5 dk ya konuşuyor ya konuşmuyor sonra "Biz sizi ararız." a bağlıyorlar, bu durumda o kadar harcadığınız zamana, masrafa üzülüyorsunuz. Ama şu pandemide 5 dakikalık şey için kendimi riske atmak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim.

Edit: Gelen bazı cevaplardan sonra ekleme isteği duydum. Özellikle "Online görüşme imkanımız var mı?" diye soruyorum ve iki tarafı da riske atmak istemediğimi söylememe rağmen kabul etmiyorlar.

 
Başlığa istinaden: bana gelen tekliflerin hepsi online oluyor, hiç yüzyüze isteyen olmadı. Biraz sektör bazlı herhalde.

Eğer işiniz insanlaysa yüzyüze mantıklı olabilir, çünkü mimiktir ses tonudur bir sürü bilgi kayboluyor online görüşmede. Ama öyle bir iş değilse çok mantıksız evet.

Siz sorabilirsiniz belki görüşmeyi online yapsak mı diye. Eleman için bir şey farketmiyor, doğru düzgün bir insansa "evet ya boşuna yormayalım" diyebilirler.
  • plutongezegendegilmi  (17.03.21 17:32:55) 
Çevremde yüzyüze iş görüşmesine giden yok öyle söyleyeyim


  • lcha  (17.03.21 17:38:57) 
3 sene önceye kadar "maaş aralığını söyleyin bari benim skalama uyuyor mu, boşa gelmeyeyim görüşmeye" dediğim halde "bilgiyi ilk kez görüştükten sonra verebiliriz" tarzı saçma gerkesiz söylemlerle fiziki görüşmelerde ısrar eden şirketler şimdi seve seve online görüşüyor.

yazılım sektöründe böyle durum. bayağı yerle görüştüm. fiziki çağırmadı hiçbiri. zaten fiziki çağıran yer, fizkii olarak da haftada bir kaç gün gitmemi ister işe. gerek yok. bir startup ilanında öyleydi
  • ShadowOfMoon  (17.03.21 17:39:29) 
bizim şirkette iş görüşmeleri, çoğunluk iş görüşmesinden farklı yapılır. biraz tanışma, biraz da teknik sohbet yapılır. zaten sektör gereği tanışma ve sohbet süresince teknik anlamda çok ciddi alışveriş olur. bunu online yapma şansımız yok.


  • co2s2  (17.03.21 17:43:50) 
şu ana kadar hep online görüşme yaptım.


  • jelly bear  (17.03.21 17:51:03) 
Son 1 senedir 4 farklı firma ile iş görüşmesi yaptım, hepsi full online gerçekleşti.


  • roket adam  (17.03.21 22:37:32) 
sektör ile alakalı. eğer uzaktan çalışılamayacak bir iş ise yüzyüze görüşmek isterler.


  • dafuq  (17.03.21 23:06:50) 
Çeşitli sebeplerle bu pandemi döneminde bile sahada veya ofiste çalışmanı gerektiren bir pozisyonsa, özellikle görüşmeye çağırabilirler.
İş görüşmesine bile, "korona var, dışarı çıkmak istemiyorum" diyen biri, işe alındıktan sonra da gelmek için isteksiz olacaktır. Tepki ölçmek için de olabilir.

  • burfak  (18.03.21 13:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.