[]

Domain transfer

Bir alan adı almaya çalışıyorum. com.tr alması zormuş, yine de aldım ama sıradayım bakalım. sanmıyorum alabileceğimi.

Başka bi hosting sitesinde almak istediğim alan adını transfer et diyor. Bu transfer etmek ne demek? 1 yıllık aldım diyelim, 2.yıl artık bu adı alamazsınız diyebilirler gibi geldi bana.

Bilenlerden yardım rica ediyorum.

 
Alan adını mevcut kullandığın alan adı panelinden başka bir panele transfer ediyorsun.

Yani örneğin alan adını İstanbul Hosting'ten tescil ettin ama sonra GoDaddy'ye geçmek istedin, transfer yöntemini kullanman lazım.

.com.tr'li alan adları ile ilgili çok bilgim yok ama .com.tr uzantılı alan adı tescil etmek için sana ait olan şirketin adı ya da kendi adın soyadından oluşan (www.adsoyad.com.tr gibi) alan adlarını tescil edebiliyorsun.
  • himmet dayi  (22.02.21 22:04:08) 
Yani transfer dediği şey yine bana ait olan bir şey üzerinden olabilir. Ben de onu anlamamıştım, başkasına ait olan adı nasıl transfer yapabilirim diye. :)

Teşekkür ederim.
  • pia yuitza  (22.02.21 22:06:59) 
Başkasına ait olan adı da transfer ile üzerine alıyorsun yine aynı mantıkla. Ama sana liste fiyatından satmayı kabul etmez muhtemelen. Parasını verdikten sonra onun hesabına transfer ediyorsun. Zaten transferin asıl amaçlarından biri de tescil edilmiş alan adlarının başkasına devrini sağlamak.


  • himmet dayi  (22.02.21 22:24:41) 
Ama o zaman da, atıyorum 1-2 yıl sonra yok artık vermiyorum derse ya da yine atıyorum ticaret yaptığım bi yer fiyatı abuk sabuk bi şey yaparsa... Bu transfer olayı pek mantıklı değil gibi geldi bana ya da tüketiciyi yani beni koruyan seçenekler vardır.

Velhasıl transferle alan adı almak ve onun üzerine tüm iş sistemini kurmak mantıklı bir şey mi?
  • pia yuitza  (22.02.21 22:50:24) 
İlk yazdığın gibi transfer kendine ait alan adı için olabilir. Başkasına ait alan adını transfer edebilmen için o alan adının zaten satılık olması ve satışın tamamlanması lazım. Sonrasında alan adı artık sana ait olur, yıllık ücretini ödediğin sürece de başkası alamaz. Yani transferle almakla daha önce alınmamış bir kelime için almak arasında bir fark yok. Mevcut sahibinin satma niyeti yoksa sonsuza kadar beklersin.


  • mikro patlama  (22.02.21 23:32:27) 
@pia

bir kere sana transfer olduysa yani sen satın aldıysan, önceki sahibinin sana "artık vermiyorum" deme gibi bir durumu yok. senin hesabına tescil edilmiş alan adlarının ilk kullanım hakkı her zaman senindir. yani alan adı tescil süresi dolmadan uzatabilirsin. bunu senden başka kimse yapamaz. tescil süresi dolduktan sonra da yanılmıyorsam 1 hafta (1 ay da olabilir) alan adı aktif olarak çalışmaz ama yine uzatma hakkı sadece sende olur. 1 aydan sonra başkalarının tesciline açılır.

tescil ettiğin yer absürt bir fiyat çekemez. çünkü fiyatlamalar (isim tescil sitelerinde) spesifik alan adlarına değil, uzantılara yapılır. .com.tr uzantısı 12 dolardan tescil ediliyor ise senin bunu uzatman yine yıllık 12 dolar olur.

Özetle, düşündüğün gibi bir durum yok. Senin adına tescil edilmiş bir alan adı senindir, başka biri kafasına göre fiyat çekemez.

.com.tr uzantılı alan adlarıyla ilgili daha önce bahsettiğim (şirket, özel isim gibi) durumu göz önünde bulundurman lazım elbette. Yani gidip kafana göre bir .com.tr uzantılı alan adı tescil edemiyorsun.
  • himmet dayi  (23.02.21 09:22:23) 
Çok teşekkür ederim bilgi için, sağolun.


  • pia yuitza  (23.02.21 22:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.