[]

trafikteki şeref abideleri ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Soru bir bakima Istanbul trafigi ile ilgili. Seref abidesi yerine alti harfli çocuğu demek isterdim aslında.

Doğma büyüme istanbullu olmama rağmen 5 sene yurt dışında, başında çoban olmadan hareket edebilen insanların yaşadığı bir ülkede geçirdim. hali ile bu 5 sene içerisinde trafik ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım. ne tartışma, ne kavga ne şu ne bu...3 haftalığına türkiye'ye döndüm. ilk 3 gün şöyle geçti...

gün 1: anasını avradını gördüğümün taksicisi yolun ortasında u dönüşü yapmaya çalıştı, tüm trafiği kitledi. sonrada etrafa tehditkar bakışlar atmaya başladı.

gün 2: öküzün teki kırmızıda geçti, kazaya yol açıyordu...laf söylemeye çalıştı, dibime yanaştı...camını açtı....öyle bir tepem attı ki resmen kükredim, herif kaçtı sonra.

gün 3: yaklaşık 600 metrelik bir trafik var köprüye girişte. bir minibüs, bir taksici karşı yöne girerek tüm trafiği "atladı". sonra gidiş ve gelişi ayıran ve eğilebilen dubaların üzerinden geçerek trafiğe en önden kafadan girdi.

bu köpeklerin çoğu genelde kavga arayan tipler. dönüp baksan bile adam inip levyeyi çekecek gibi. nasıl uğraşıyorsunuz bunlarla? silah mı taşıyayım ne yapayım? dakika 1 gol 1 savaş alanı gibi olmuş istanbul trafiği.

 
ben eğer gözgöze gelebilirsem çok sevinçli ve heyecanlı bir şekilde bakıp avuçlarım patlarcasına alkışlıyorum ve karşıdaki kişinin "la noliy" şeklindeki yüz ifadesini izliyorum.


  • hevipeyra  (21.05.10 20:08:28) 
kendi şeridimde benimle yanyana giderken birden üstüme kıran, ben korna çalıp elimle napıyosun sen yaa manasında hareket yapınca camını açıp "la gosgoca arabayı görmüyon mu ceğilsee genarı.. garı işjte.." diyen herifin göz bebeğinin içine bakıp küfretmekten başka yapacak birşey bulamıyorum ben şahsen. gönül ister ki ayağımın hemen kenarında bi levye olsun kafasına kafasına vurayım kanlar içinde bırakayım. vallahi istiyorum bunu bazen. "katil ederler" denir ya. hergün karşılaşıyorum bu tip olaylarla. ya minibüs şoförü ben kendi yolumda giderken ters yola girer bana hareket yapar napıyosun la sen diye, ya taksici 4 yol ağzından frene basma zahmetinde bile bulunmadan geçer gider, ya bi kadın yolun ortasında stop ettirir arabayı, ya apaçinin teki kırmızı ışıkta geçer ben karşıdan gelirken.. ve bu yaptıkları şeyleri o kadar normalmiş gibi yapıyorlar ki. sanki anormal olan benim. çekilecek gibi değil cidden. ehliyetimi aldığım 2. günden beri - ki kamyonun teki 3. şeritten sağdaki yanyola girmeye çalışırken kaportama çarptı ve kendini haklı çıkarmaya çalıştı, durup yol vermem gerekirmiş beyfendiye- ölümümün istanbul trafiğinde olacağına inanıyorum. neyse. fazla doluyum bu konuda ben de. yalnız değilsiniz.


  • orange coffee  (21.05.10 22:15:15 ~ 22:18:59) 
atesle oynadiginin farkinda misin? Bana "defensive driving" kursunda ogrettikleri ilk sey su oldu: SORU: Yol hakki tamamen sana ait, bi baska arac senin hakkini goz gore gore gasp ediyo, Naaparsin? Benim cevabim: Ettirmem, cunku ben hakliyim. Tokussak bile, suc onda. DOGRU CEVAP: Asla ve kat'a dalasmam, hemen yol veririm ve benden uzaklasmasini saglarim.

Bu noktada Demir Bukey'in ileri suruculuk teknikleri kapsaminda yaptirmis oldugu bir deneyi anlatmak isterim. Bundan 15 sene kadar onceydi yanilmiyosam. Bir surucuye, Istanbul'da, bir hafta sureyle, senin o yazdigin maddelerdeki suruculer gibi arac kullandirtmislar. Diger bir surucu de tamamen uysal, medeni, efendi ve kurallara riayetkar, isiklara, yayalara ve aracta yolculuk eden diger insanlara saygili bicimde, adeta bir Rolls Royce kullanan bir makam soforu gibi kullanmis aracini. Cok cesitli ve zorlu guzergahlarda ikisi de seyahat etmis bir hafta ve gozlemciler vakit tutmuslar. Bu bir haftada cakal surucunun, efendi surucuye ustunlugu ne olmus biliyo musun? Toplamda yarim saat. Yani gunde 5 dakika bile degil.

Atalar sozu: Ite dalasmaktansa, caliyi dolasmak yegdir.

Dursun Temel'e gokyuzunu gostermis ve

-Aaa Temel bak ucak geciyo, demis

Temel de Dursun'a sakince, "Elleme gecsin" demis.

Bizimki de o hesap abicim, "Elleme gecsin"

Bizden atlasin da nerde patlarsa patlasin

Sen belli ki, rafine ve medeni bir insansin, kertenkele zekalilarla isin yok ve olmamali. Ozellikle de kaybedecek bi seyi olmayanlarla. Bu isi bir "hakkini gasp ettirmeme" davasi haline getirme, sadece olaya "Survival in the jungle" olarak bak. Engin Ardic'in bi arkadasi, Avrupa donusu ucak Tekirdag uzerlerinde alcalmaya baslayinca, bunu kastederek "Welcome to the jungle" dermis. Sen su anda jungle'da yasiyosun. Dolayisiyla, "mind set"ini degistir ve survive etmeye bak. Benim bi arkadasim bi Mercedes SUV ile dalasti. Indiler asagiya, herif buna vurmadi bile. Sadece bi sarildi ve yere yikti. Arkadasimin bacagi kirildi o yere yikilma esnasinda. Aylarca isinden gucunden oldu. Belki hala yagmurlu havalarda sizliyodur o kirik.

Bu da bonus:

www.youtube.com

www.youtube.com
  • compadrito  (21.05.10 22:47:29 ~ 22:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.