[]

Profesyonel Fotoğraf Makinesi Teknikleri

sevgili duyurucular.

bizim üniversitede yarın bir seminer var. bende seminerde fotoğraf çekmekle yükümlüyüm. semineri vericek olanlar kendi profesyonel makinalarını getirceklermiş.

fakat sorunum şu: ben fotoğraf çekimiyle hobi olarak biraz uzaktan ilgili birisiyim. şimdiye kadar dijital makinayla gezileri manzaraları falan çektim genelde. Bu seminer iç mekanda yapılacak. Büyük ihtimalle bi anfide olur.

Bana verebilceğiniz öğütleriniz tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim.

 
manuel de kullan, iso yu yükselt, shutter ı odak uzaklığı kadar düşült, gerisi gelir :)


  • madozan  (20.05.10 00:01:59) 
Benim tavsiyem auto kullan madem ki seminer derin, enstantantee felan kasma. rahat ol çekinme salonun içinde dolaş bir ileri bir geri. dinleyicileri genel olarak çek, dinleyiceler alkışlarken çek. dikkatli bir dinleyici kestirince uzaktan zum yapıp çek, katılımcıları çek. mimik yakalamaya çalış. hararetli anlatımlarda çok olur ilginç mimikler. işin özeti relax ol salon daki herşey cansız bir obje olarak hayal et. abartığını düşünme elini korkak alıştırma. ve tekrar söylüyorum değişik açılar dan çek. kimse seni yadırgamıyacaktır. genelde insanlar biraz çekingen olur böyle ortamlarda foto çekecekse emin ol kimse seninle ilgilenmiyor :) ara ara mola ver tabiki 5-10 dklık


  • karoyedili  (20.05.10 00:15:05 ~ 00:18:52) 
dijital slr lar iç mekanlarda otomatikte kulandığında ayarı kaçırabilir örneğin arkada bi ekran varsa arkayı ışık alır ve ön taraf yok olur sende pc ye taktında :O diye kalırsın :) birde konferans da siyah beyaz çekersen çok başın ağrır bu çekim sanat çekimi falan değil tavsiye etmem :) diyaframı 2.8 civarına al alabileceğin en yükseğe yani :) makina ve lens hakkında bilgin varmı ?

edit: ha tabi ben karanlık ortamda sunum yapıldığını varsayıyorum öbür türlü oturum şeklindeyse tabiki arkadaşların dediği gibi auto en uygunudur ama yinede siyah beyaz tavsiye etmem
  • madozan  (20.05.10 00:18:26 ~ 00:19:27) 
siyah beyaz demişsiniz ama pek hoş olmaz gibime geliyor. makina ve lens hakkında bir bilgim yok. yarın seminerden önce geçicek makinalar elimize.

sunum çok karanlık bir ortamda olmaz tahminimce. yada en azından seyirci kısmında ışık olur fakat yansıtıcı tarafı karanlık olabilir. biraz uzaktan flashlı çekersem sunum yapan kişiyide rahatlıkla alabilirim sanırım.
bol bol çekip deneme yapıcam sanırım.

bu tip bir şeyi lik defa yapıcağım için sonuçta beğenirler mi beğenmezler mi düşüncesi var biraz kafamda.
  • muratmrt  (20.05.10 00:43:24 ~ 00:44:18) 
iç mekanda mümkünse F: 1,8 , 1,4 gibi değerlere inebilen ya da İmage stabilizer gibi bir özelliği olan bir makina rahat ettirecektir. siyah beyaz çekme. makina her zaman fotoğrafı renkli çeker, makinanın işlemcisi bunu siyah beyaza çevirir. o yüzden bilgisayarda siyah beyaza çevirmek genelde daha mantıklı. en güzeli raw çekmek, pozlamada hata yaparsan düzeltmesi daha kolaydır lakin raw ile aran nasıl bilemiyorum. onu işlemek vs uğraştırır.


  • fortisvita  (20.05.10 01:32:14) 
seminer olduğuna göre flash kulanamazsın dimi? eğer öyleyse isoyu yüksek tut kesinlike. iso800 ideal olabilir.


  • etna  (20.05.10 08:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.