[]

İstanbul'da Kütüphane

Avrupa tarihi ile ilgili tez yazıyorum. Ankara'da yeterli kaynak bulamamam sebebiyle İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum. İstanbul'da kütüphanelerin durumu nedir? Açıklar mı? Koç ve Sabancı Üniversitesi kütüphaneleri dışında hangi kütüphanelerde Avrupa tarihi ile alakalı İngilizce kaynak bulabilirim?




 
nadir eser aramıyorsanız gereksiz bişey olabilir hele ki bu dönemde.
avrupa tarihiyle ilgili nadir eser bile olsa ist.da pek olamayacağına göre bu da biraz tuhaf olur.

bir üniv.de öğrencisiniz, öncelikle okulun veri tabanlarına bakın. üye olduğu dergileri vs inceleyin. yetmezse, kitap talebinde bulunabiliyorsunuz. eğer okulunuz öğrenci talebi almıyorsa tez hocanızın hangi online kaynakları/veri tabanlarını kullandığını öğrenin. o da yetmezse tez hocanız kütüphaneden talepte bulunsun.

ez cümle sadece basılı kitapla tez yazılmaz. bu da olsa güzel olur tabii ancak sizin işiniz online halledilebilmeli.
ayrıca libgen'de falan da aratın bulamadığınız kaynakları.
  • jimjim  (14.01.21 21:47:11 ~ 23:54:11) 
buraya sorabilirsin
www.istanbulkutuphaneci.org

  • ankara06  (14.01.21 23:02:13) 
Libgen, jstor ve diğer online kaynaklara tabii ki bakıyorum. Danışmanımla da sürekli görüşme halindeyim. Okulumun e-kütüphanesini de kullanıyorum. Ama eğer İstanbul'da işime yarayacak basılı bir kitap bulursam, tek bir kitap için bile, üşenmeden gidebilirim. Şu dönemde yurt dışına çıkmak çok zor olduğu için şartlarımı zorluyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim.


  • stronzo  (14.01.21 23:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.