[]

ev satışında banka ipoteği

bir arkadaşım evini satacaktı alacak kişi bankadan kredi çektiği için banka eve ipotek koyacak sanırım ama arkadaşıma ipotek için randevu al demiş. onu kendisi alıp halletmesi gerekmiyor mu, satış yapıldıktan sonra?

bizlik bir durum var mı?

edit: ipotekli satış randevusu almanız gerekiyor diyor.

bir iş çeviriyor gibi geldi bana

bu bizi neden ilgilendiriyor?

 
İpotek yerine ekspertiz olabilir mi ? İpotek satıcıyı ilgilendiren bir durum değil.


  • ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates  (11.01.21 20:11:08) 
arkadaşı ilgilendiren bir durum yok. ipotekli randevu falan hikaye. alıcının bankası halledecek işleri, diğer bankayla iletişime geçip.


  • alicandan  (11.01.21 21:14:01) 
Yazın satış yaptığımız konut için alıcı kredi çektiğinden, tapu randevusunu ipotekli satış olarak aldık biz de. Normalde kredi çekilen bankanın bu işlemleri halletmesi gerekir, ama alıcının bankası hiç uğraşmayıp “satıcı işlemleri başlatsın, biz tapuya en son aşamada bir personel göndereceğiz” demişti. İlgilenmeyen bankalar da olabiliyor.


  • nothere  (11.01.21 22:59:51) 
Kredi veren banka krediyi çeken alıcıya bi doya verir, banka ipotek bilgileri avukat bilgileri vs içeren.

Satıcı tapuya satış için başvururken bu evrakları alıcıdan alıp ön başvuru anında tapu memuruna iletir, tapu memururu da satışı ipotekli olarak hazırlatır içeriye.

Bana ait olan bir mülke banka veya alıcı nasıl gidip de satış için başvuru yapabilir ki? Elbette satıcı başvuruyu yapmalı.
  • John Bloor  (12.01.21 13:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.