[]

Almanca özel ders

Merhaba arkadaslar, kiz arkadasim alman ve speaking pratik yapmak isteyenlere özel ders vermek istiyor. Nasil ögrenci bulabiliriz? Bu konuda fazla deneyimi yok ama bana ögretirken epey pratik yapti. Ülkemizde de bu aralar ciddi bir talep var Almancaya. Sizce Dil platformlari haricinde skype üzerinden vs ders verebilir mi? Bir de saatlik ücret ortalama kac olmali? Biz 10 eur gibi düsünduk ama TR standartlarina pahali mi sizce?
Tesekkurler.



 
tr standartlarında pahalının sınırda. yani 75-80 olsa ideal mesela.
bir de eur değil try olarak duyurmanızı öneririm.
ayrıca haftada 2 ders, 3 ders olunca başka bir tarife yapabilir.

dersverilir.net gibi ücretli sitelere üye olabilir.

bir de deneyimi nasıl? sırf konuşmak için daha ucuz alternatfler var. sınav geçme hedefli ders verirse o kadar göç etmek isteyen insan var, çok daha kolay öğrenci bulur. sertifika sınavlarından bahsediyorum.
doküman ve strateji hazırlasın.
mesela farklı yaş grupları farklı beklentilerle gelirse nasıl yol izleyecek falan. 12 yaşındaki çocukla 40 yaşındaki insan aynı metotla çalışamaz.
  • rewlack  (10.01.21 15:02:19) 
Almanca ogretmeyi bilmeyen biri sanirim, sadece anadili oldugu icin konusma pratigi yaptirabilir bence.
Yani sinava vs hazirlama yapmasin bence cunku alani degil. Insanlari yanlis yonlendirebilir vs.

Konusma dersi icin 50-70 arasi iyidir, ayrica internetten yaparsa bir suru uygulama var, illa turkiyede birine yapmasi gerekmez boylece ve dolar uzerinden de fiyatlandirma yapabilir o zaman. Cambly filan bir seyler varmis, onlari arastirabilirsiniz. Boylece dunyadan herkesle konusma pratigi yapabilir
  • kuehles blondes  (10.01.21 16:10:05) 
skype uzerinden de tabii ki verebilir arkadasin dedigine katiliyorum tl uzerinden olmali ucret ve her yas grubuna ayri, ya da a1 a2 b1 b2 sinavlarini gecmeye yonelik metodolojileriniz olmali. sadece konusmaya yonelik ise italki , cambly gibi uygulamalara yonlensin direkt. zira turkiye de ben dahil insanlarin cogu sifirdan ogreniyor ve sinav gecmeye yonelik calisiyoruz.


  • camene87  (10.01.21 16:11:33 ~ 16:12:26) 
Instagram,facebook hesabı oluşturup oradaki gruplara üye olup ,kendi görselleriyle/quiz vs paylaşım yaparsa ders teklifleri zaten gelmeye başlar.Ben 70liradan ders alıyorum,sınav odaklı.Bu ölçüde bir fiyat belirlenebilir.


  • arenas  (10.01.21 19:35:44) 
kuehles + 1

konuşma pratiği, belki Korrekturlesen üzerine falan eğilirse mantıklı.

yoksa öğretmenlik yapacaksa, kendi bile girmediği sınava hazırlığı falan öğretecekse o iş olmaz.Sırf Alman diye Almanca öğretebilir algısı yanlış.

Ama zaten konuşma pratiği üzerine düşüunüyormuş o zaman bence 10 eurodan fazlası TR için kurtarmaz.

Hatta benim bildiğim bu işin döndüğü sitelerde fiyatlar daha yüksek bile.
  • AlsterWasser  (10.01.21 19:42:44 ~ 19:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.