[]

lisansüstü sınavları nasıl yapılıyor?

yüksek lisans, doktora, araş. gör. gibi sınavları hocalar nasıl hazırlıyor ve kağıtları okuyor? mesela her hoca bir soru soruyor ve sonuçlar okunacağı zaman aynı odada toplanıp sırayla elden ele kağıtları mı veriyorlar?




 
Değişir. Bizde 3 jürinin her biri bir soru soruyor. Cevapları 3 kişi de bağımsız puanlıyor. Sonra ortalaması alınıyor. Başka yerde herkesin kendi sorusunu puanlayıp sonra puanları topladıklarını da görmüştüm.


  • evrim halkasi  (08.01.21 23:25:42 ~ 23:46:59) 
Biz şöyle yapıyoruz.
Y.lisans- bir ogr üyesi eşliğinde bir iki arş gör okuyoruz(herkes bir veya iki soruya odaklanıyor)
Doktora-abd başkanı okuyor ve aday hemen sözlü mülakata alınıyor.

Ar gör-abd başkanı okuyoruz genelde.

Sinav soruları için arşive başvuruluyor. Abd başkanı bu olsun diyor.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (08.01.21 23:28:27) 
Yuksek lisans ve doktora kabuli icin 3 kisilik 2 juri olusturuluyor bolumdeki hocalardan, sansina hangi juriye dusersen artik. Her hocanin kendi usulu var, kimi soru kagitlariyla gelip random seciyor kimi konusulanlar uzerinden soru soruyor. Herkes degerlendirmesini yapiyor, en son kumuletif olarak degerlendirilip komite kabul ediyor.
Argor sinavi icin yazili olarak kac soru sorulacak, kimler soracak belirleniyor. Herkes kendi sorusunu puanlandiriyor, en son ilgili hocaya teslim ediliyor kagitlar. O sadece topluyor

  • yaraticinick  (09.01.21 00:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.