[]

Endüstriyel Tasarım Hk.

Merhaba,

İlkokul 7. sınıf öğrencisi kızımızın için endüstriyel tasarım konusuna erken sayılabilecek yaşta iyi bir giriş yapmasını istiyoruz.

Disiplini ve gerekli yazılımları öğreneceği bir yol çizmek istiyoruz. Nasıl başlamalıyız, üniversite gibi okul gibi eğitim kurumları haricinde özel olarak bu eğitimi veren farklı kurumlar, oluşumlar veya kişiler var mıdır?

Bilenler aydınlatabilirse ve tavsiye verebilirse çok sevinirim.

 
Beklediginiz yonlendirme olmayacak belki ama oncelikle nesneleri birlikte inceleyerek baslayin. Bir kahve makinesi olsun, bir bardak olsun, gunluk hayatta kullandigimiz objeleri ergonomi ve estetik baglaminda okumasini yapin. Tasarimcinin tasarimi yaparkenki niyetini okumaya calisin. Bu on hazirlik icin cok onemli. Sonraki asamada maya, 3dmax, blender vb gibi 3d programlarin calisma mantigini cesitli kurslar vasitasiyla kavramasini saglayin.

Dedigim gibi gunluk hayattaki gozlem aliskanligi cok onemli. Sorunuza direkt bir yanitim yok. Endtas cok komplike bi alan, bu konuda yetkin egitim kurumlari var midir bilmiyorum. Universitede Mimar Sinan ya da Marmara'yi zorlarsa iyi bi egitim alir zaten. O vakte kadar bahsettigim temelleri atarsa harika olur.
  • msb  (04.01.21 22:23:23) 
Sektorun icinden bildiriyorum, program dediginiz seyler bikac ay icinde ogrenilebilecek hatta uzmanlasilabilecek bisey diyebilirim. Onemli olan ve mezunlarin neredeyse tamaminda eksik olan sey ise kultur. Tasarim kulturu, teknoloji kulturu. Formlar nereden gelir, bir urun fikirden son urune nasil gecer bunlari bilmek Tasarimci bir muhendis degildir ama plastik bir urunun nasil uretildigini, kaliplarin nasil calistigini bilmelidir.

Endustriyel tasarim altinda cok fazla uzmanlasilabilecek alan var. Ilgisini daha cok hangi alanlar cekiyorsa o alanlarda arastirma yapmaya baslasin, urun skecleri yapsin -skec yapmak da urunu anlamaya yardimci olur-, o tarz urunler gecmiste nasil yapiliyormus bugun nasil yapiliyor, sektorun buyuk kucuk isimleri, ne gibi yenilikler getirmisler vs. Imkan varsa bu alanlarin fuarlarina gitsin, firmalari tanisin, bir x firmasi, y firmasindan neden farkli, neden daha iyi, bunlari gozlemlesin.

Endustriyel tasarim bence okulda ogrenilebilecek bir meslek degil, ben calistigim sektorun icindeyim sizin cocugunuzun yasindan beri, bana okulun kattigi %30’sa tecrubelerin ve kulturun kattigi %70’tir diyebilirim.
  • mirafiori  (05.01.21 01:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.