[]

mobil uygulamaların sürekli güncellenmesi

Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:

twitter 125MB
google drive 212 MB
instagram 151 MB
spotify 158 MB
Dropbox 275 MB
google calendar 182 MB
Outlook 262 MB
liste böyle gidiyor.

 
gün geçtikçe uygulama kullanımı website kullanımının önüne geçmeye başladı. sadece verdiğin örnekler değil çoğu uygulama kendini güncel tutmak istiyor. normal şartlarda internet hızının artık öyle bir hale gelmiş olması lazım ki senin bunu hiç dert etmiyor olman lazım.

ama bence buna bir çare bulacaklar yakın gelecekte, uygulamalar istesen de istemesende otomatik arka planda kendini güncelleyecek (websitelerinde olduğu gibi).
  • aziz dostum jack  (21.11.20 11:52:38) 
Bu tip gelişmiş firma uygulamaları androidde uzun süredir sadece güncelleme alan parçası indirilecek şekilde güncelleniyor.

Mesela haritalar için 28mb, youtube için, 27mb güncelleme görünüyor bende.

Asıl sıkıntı bu uygulamaların boyutlarının çok büyük olması bence, yani twitter 125mb'lık ne iş yapıyor, calendar 182mblık ne iş yapıyor diye merak ettirmiyor değil.
Bunun muhtemel sebebi günümüzde optimizasyonun öneminin düşük olması bence, yani piyasadaki bir çok telefondaki güç bir şeyleri optimize etme ihtiyacına gerek duydurmuyor firmalara.
Tabi yine lite sürüm adıyla sunulan uygulamalar da var, facebook'un google'un ve bunları kullandığınızda genelde bir eksiklik hissedilmiyor.
  • atom karincanin torunu  (21.11.20 12:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.