[]

ales ve yüksek lisans

kasım ayında ales'e girmek için başvuruların son gününde paldır küldür başvuru yaptım.. fakat sınav ve yüksek lisansa başvuru süreciyle ilgili pek bi bilgim olduğu söylenemez.. aklıma gelenleri sıralıyorum, cevaplarsanız müteşekkir olurum, amin

1) 1 ay sınava hazırlanmak için yeterli bir süre midir?

2) çalışmak için önerebileceğiniz kaynaklar, "bak bu kitabı al çöz tamamdır senin iş" diyebileceğiniz kitaplar falan var mıdır? nası bi çalışma önerirsiniz?

3) sınavda alınan puan yüksek lisansa kabul sürecinde ne kadar etkilidir? kabul sürecindeki diğer faktörler nelerdir, ve aynı şekilde onların etkisi ne kadardır?

4) işletme mezunu bir kişinin istanbul içindeki alternatifleri nerelerdir? tahmini kaç puan yapması gerekir bu alternatifler için? öss'de olduğu gibi ales için de tercih rehberi gibi birşey var mıdır edinebileceğim?

birini bile cevaplarsanız süper olur, hepsini cevaplarsanız mükemmel ötesi olur..

öyle valla

 
1) sinava hazirlanmak diye bisey yok. sinav genel olarak dikkat olcen sorulardan olusur, sadece siki konsantrasyon ve hizli muhakeme gerektirir. oyle oturup da ders calismanin alemi yok.
2) 1in cevabi bunu ucurdu zaten.
3) bazi universiteler belli bir ales puani soyler baraj olarak. o puanin ustundeysen basvurabilirsin ancak. onun disinda bir de sozlu mulakata girersin, niye yuksek yapmak istiyon, niye burda yapmak istiyon, ne calisican karar verdin mi tarzi seyler sorarlar. ancak cogu universite heyetleri once kendi ogrencilerinden basvuranlardan tanidiklari, guvendikleri ogrencileri kafadan alir ondan sonra kalan kontenjan icin diger universitelerden gelen insanlar ve kendi universitelerinden guvenilmez adamlar arasindan secim yapar. bu secimde yksek ales puani arti olabilir.
4) ben sayisalciyim, bilemem.
  • jupiterianvibe  (16.10.07 14:25:30) 
1. sorular çalışmaya değmeyecek kadr basit ama yetiştirememek gibi bir problemle karşılaşabilirsiniz.
2. bir tane önceki yıl sınavlarını içeren kitap alın oturup birkaç test çözün antreman olarak.
3. puan etkili ama puandan önce üstteki arkadaşın yazdığı gibi birçok başka şeyden sonra.
4. ales puanı tercih yapmanda etkili olmaz. bölümlerin sadece taban giriş puanı var, bölüme kabul kriterleri ales puanı yanında birçok başka kritere bağlı. enstitülerden yüksek lisans programları hakkında bilgi alabilirsin.
  • uz  (16.10.07 15:34:30) 
1) eskiden sosyal öğrencileri vardı (tm değil). bunlar hiiiiç matematik falan dersi almazlardı. bunlardan biriyseniz arkadaşların dediğinin aksine çılgın gibi matematik çalışmanız gerekebilir. Türkçe kısmı için yine arkadaşların dediği geçerlidir.


  • can see  (16.10.07 16:13:09) 
1-bence sınav süresine uyarak bir ales çözün, en büyük eksiğinizin hız olduğunu göreceksiniz. bilgi eksiği ve yavaşlığa bağlı olarak, 3 gün de yetebilir, 1 ay da..
2-daha önceki aleslerden çözdükten sonra çok fazla eksiğiniz olduğunu düşünüyorsanız herhangi bir soru çözümlü/konu anlatımlı kitap alabilirsiniz, piyasa çok var. özellikle isim vermeye gerek yok, soru tipleri belli, geçmiş soruları çözümleriyle birlikte içeren herhangi bir kitap olabilir.
3-başvuracağınız bölüme ve lisans agno'nuza göre değişir bu. ama her halukarda yüksek puan oldukça etkilidir. örneğin yıldız tekniğe başvurursanız %50 etkiliyor.
%10 etkileyen herhangi bir universiteye/bölüme başvursanız dahi, bazen o %10 hayat kurtarabiliyor.:)
4-tercih rehberi yoktur. her üniversitenin sosyal veya fen bilimleri enstitülerinin sayfalarına girip yüksek lisans bölümlerine bakabilirsiniz. enstitü sayfalarında hangi mastera hangi lisans mezunlarının başvurabileceği, mülakat, yabancı dil gereksinimi vb gibi bilgiler mevcuttur.
  • flyalone  (16.10.07 19:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.