[]

Tezde yayımlanmamış eserin yazarından kaynak gösterme

Merhaba, bir hocam var. Doktora tezini hazırlamış ama kabul edilmeyince bırakmış kenara. Şimdi emekli oldu. Tezini okudum. Sadece bir cümlesini alıntılayacağım. Ama eser bir yerde yayımlanmadı. Adamın bilgisayarında öyle duruyor. Bu alıntılamaya örnek verir misiniz?

teşekkürler.


 
yayınlanmayan kaynağa nasıl atıf vereceksin ki? kimsenin ulaşamayacağı bir şey sonuçta.

sor kullanabilir miyim diye tamam derse geç :)
  • passion rules the game  (19.11.20 19:40:59) 
kişisel görüşme diye kaynak verin bence.


  • halanne  (19.11.20 19:42:21) 
Endnote kullaniyorsaniz orada unpublished work secenegini secerek koyabilirsiniz. Asagida ornekler de var:

morlingcollege.libguides.com
  • gibicibicis  (19.11.20 19:43:58) 
sonuna (yayımlanmamış doktora tezi)

gibi yazsan olur sanki ama bilemedim.
  • westblack  (19.11.20 19:49:17 ~ 19:49:35) 
savunulmamış tezi, yayımlanmamış doktora tezi diye kaynak veremezsiniz arkadaşlar. yayımlanmamış tez demek, savunulmuş kabul edilmiş ama kitap olarak ya da başka bir yerde basılmamış, ama enstitünün tozlu raflarında yerini almış tez demektir.

kaynak göstermenin amacı ben bu kaynağı gördüm, istersen bu künyeden yararlanarak aynı kaynağa ulaşarak sen de görebilirsin demektir. yayımlanmamış tez diye kaynak vermek, bu enstitüye ulaşırsan sen de bu tezi görebilirsin demektir yani aslında. tez savunulmamışsa enstitüde yoktur, okuyan nasıl ulaşsın??

duyuru sahibinin bahsettiği tez hiç bir yerde yoksa, okuyucu enstitüyü bilse bile nasıl ulaşacak teze?

ayrıca yayımlanmamış tez kaynak gösterilirken savunma yılı yazılır, bu savunulmadıysa yıl olarak ne yazılacak?
  • halanne  (20.11.20 10:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.