[]

Mutfağa doğalgaz kaçağı ve karbonmonoksit için güvenilir algılayıcı?

Menfezi kapattım.
Soğuktan ziyade yan dairenin aspiratörle dışarı attığı yemek kokularının girmemesi için kapattım. Çünkü bazen eve dayanılmaz kokular geliyordu.
(Koku oradan mı geliyordu yoksa benim aspiratörün borusundan mı emin değilim. Menfezi henüz yeni kapattım. Nerden girdiği konusunda fikri/deneyimi olan var mı?)

Tabii doğalgaz kaçağı ve karbonmonoksit birikmesi açısından menfezin kapalı olması ölümcül bir risk. Bunları kesin algılayabilecek (her ikisini de ortak olarak) sensör var mıdır? Önerebilir misiniz?

 
gaz kokusu alınca çakmakla kontrol eder misiniz?
yaptığınız aynı şey.
sensör olsa gece duymayabilirsiniz. elektrik kesilir risk, pili değiştirmezsiniz risk. doğalgaz sensörünün gaz akışın keseceği valf gerekir. ev girişinizde mevut değildir.
karbonmonoksit zehirlenmesi saniyeleri içinde gerçekleşir. bu sensörler işe yaramaz çok.

daha çok neden sayarım.
kısacası, yapmayın.
  • renegade  (02.11.20 23:00:30) 
ikisinin de oldugu sensor var midir? evet var. fakat bana gore satiliyor olmasi bile cok sacma.

dogalgazin ve CO'nun agirliklari (birbirinden ve 'hava'dan) farkli. o yuzden iki farkli sensor alip, kurulum talimatlarina uyarak iki farkli noktaya/yukseklige kurmak lazim.

ama tabi menfezi kapatmak da iyi kafaymis. olur da CO zehirlenmesinden olursen arkadan "oldu ama evi allah icin yemek kokmuyodu" diye guzel guzel konusurlar.
  • lamartin  (03.11.20 13:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.