[]

Eve gelen suyun basıncının yüksek olup olmadığı

-nı nasıl anlarım? Binamız yeni. Karşı dairemiz banyoda ve sanırım özellikle taharet musluğunu açınca bize ses geliyor "fıssss" diye. Biraz araştırınca yüksek basınç kaynaklı olabileceğini gördüm. Bir regülatör/basınç düşürücü ile sorunu belki çözerim dedim. Zira aynı zamanda bu basınç düşürücüler, yüksek basınçta oluşacak herhangi bir soruna karşı da önlem oluyor. Ancak ben eve gelen su basıncının yüksek olup olmadığını bir manometreli basınç düşürücü almadan nasıl anlayabilirim?




 
bunu bireysel olarak almak saçma değil mi? apartmanda böyle bir şeyin olması gerekiyordu sanki.


  • bohr atom modeli  (22.10.20 19:47:59) 
Sayacın yanındaki vanayı kıs bı dene bakam


  • synch  (22.10.20 19:48:38 ~ 19:49:06) 
Bir fikrim yok. Tek bildiğim daire girişindeki saatlerde bunun olmadığı. Binada ana saatte olması ise saçma olurdu (katlar arası basınç farkından dolayı).


  • prole  (22.10.20 19:49:38) 
kapı önündeki vanayı ne kadar açtığınıza da bağlı bu.

bir adet musluğu sökeceksiniz yerine bir adet manometre takacaksınız ve vanayı açacaksınız ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz başka yolları da tabiki var.

(bkz: akışkanlar mekaniği)
  • blue eyes white dragon  (22.10.20 23:43:27) 
Vana kısmak basıncı düşürmez, suyun akış hızını düşürür ama basınç düşmez.

Nanometre filan kullanmadan bir musluğun belirli bir hacimdeki suyu ne kadar sürede doldurduğunu test edip tahmin edilebilir belki?

Benim mesela bahçe sulamamda kısıtlama yok çünkü basın ihtiyacım var, ama eve giren suyu düşürdüm basınç düşürücü ile. Aradaki fark gündüzle gece gibi.
  • John Bloor  (23.10.20 11:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.