[]

Dipnot'ta ve kaynaklarda röportaja nasıl referans verilir ?

Selamlar,

Bitirme projem için bir röportaj yapmıştım, okuduğum paper ve tezlerde hiç röportaja referans görmedim ancak danışmanım hep dipnotta hem de kaynaklarda röportaja referans vermelisin dedi. Şöyle şöyle yazıcaksın dedi o sırada anladığımı sandım ama anlamamışım, şimdi kadın yurtdışına gtti, ulaşamıyorum ve yetiştirmem gerekiyor.

Sizce nasıl referans verilir? Röportajı yapan kişi olarak kendi adımı vermeli miyim? Sırası yapan kişi, yapılan kişi,konu,yer,zaman sırası ve formatı makaleye referans vermek gibi midir?

Teşekkürler

 
Bence referans (1) ve kaynakça (2):

1) A. Toputut, Kişisel konuşma, 13 Mayıs 2010.

Atfın metiniçi gösterilmesini isteyen enstitüler olabiliyor.

2) TOPUTUT, Ali. (13 Mayıs 2010). Yazarla gerçekleştirilen röportaj. İstanbul.
  • uyuklayankedi  (13.05.10 10:47:47) 
belli bir formata gore yazmıyorsan[apa vs] ustteki ornek uygundur, fekat bir format dahilinde olacaksa formata bakın.


  • bryan fury  (13.05.10 11:47:53) 
bizim alanda röportaj çok elzemdir. kaynak göstermesi ise şöyle yapılır. metin içinde KK: ! KK:' şeklinde parantez not kullanılır. en sonda kaynak kişiler listesi verilir. bu listede roportajın nerde nezaman yapıldığı belirtilir.

KK 1 : ali veli

adı soyadı:
yaşı:
mesleği:
görüşme yeri ve zamanı

en baştaki kısaltmalar kısmına KK eklenir. sorun çözülmüştür.
  • anonimyususer  (13.05.10 14:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.