[]

kira kontratı sonlanmadan evden çıkmak

merhaba,

3 yıldır kontratsız bir şekilde oturduğumuz ve kira gününde hiç bir sorun yaşatmadığımız evin ev sahibi, yeni yıl itibariyle kontrat yapmak istedi. bunda bizim için hiçbir sorun yok fakat biz nisan-mayıs gibi taşınmayı düşünüyoruz.

yapılacak kontrata, "15 gün ya da 30 gün önce haber vermek şartıyla, kiracı kontrat süresi tamamlanmadan evden taşınabilir" gibi bir ibare ekletebiliyor muyuz? bunu her iki taraf da imzaladığında, sonrasında sorun yaşar mıyız? bu 1 aylık süreyi doldurduğumuzda, ev sahibinin kiracı bulmasını beklemek zorunda mıyız?

 
kira sözleşmesi 1 yıl yapılmak zorunda değil ki. sözleşmede süre belirterek istediğiniz süreli kira sözleşmesi yapabilirsiniz. ancak sözleşmeyi 1 sene yapıp erken çıkarsanız, ev sahibinin kalan aylar için kira bedelini talep etme hakkı bulunuyor.


  • altinci nesil caylak  (05.10.20 13:55:41) 
hmmm, ocak-şubat-mart-nisan aylarını kapsayan 4 aylık bir kontrat yapılabilir dediğiniz gibi.

peki, böyle bir kontratı kabul etmemesi durumunda; "tamam 1 yıllık yapalım fakat 1 ay önceden haber vermek şartıyla istediğimiz zaman evden taşınabiliriz" ibaresini koydurup karşılıklı imzalayamıyor muyuz?
  • hooiken  (05.10.20 13:58:55) 
kırtasiyelerde satılan standart sözleşmede böyle bir madde var zaten. imzalarken dikkat etmemiştim ama çıkmam gerektiğinde sözleşmeye göz atınca görmüştüm ben de, kirac en az 15 gün önceden haber vermeyi taahhüt eder gibi bir şey yazıyordu. bu şekilde ev sahibiyle konuşup ayrıldım bir problem yaşamadan. ev sahibiyle konuşup anlaştıktan sonra kendiniz de istediğiniz şekilde ekleyebilirsiniz zaten sözleşmeye problem olmaz.


  • hadsafhada  (05.10.20 14:05:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.