[]

İş hayatı hakkında bir soru

Selamlar, arkadaşımın kendi iş hayatıyla ilgili bir problemi var. ben ikna edemedim. bir size sormak istiyorum. burayı okutup sizden de fikir alırsa daha iyi olabilir.

çalıştığı iş yerinde, elindeki işi tamamlamış. biraz üstü olan kişi de işini denetliyor ve boşa çıktığını görüp kendi işinden paylaşıyor, bunu da yapması için. üstü olan kişinin sorumluğu daha fazla olduğu için yetişememiş. arkadaşıma verdiği iş de arkadaşımın kendi yaptığı işten bu arada. sadece üstüne ait olan kısmı. bu gayet normal değil mi? mesai saatleri içerisinde, boşta ise sana senin yaptığın ama ekstra bir iş vermeleri iş hayatına uygun bir durum değil mi?

arkadaşım sinir olmuş durumda, ben ise bunun normal olduğunu söylüyorum. siz ne diyorsunuz?

 
Normal.Yöneticimin kendi sorumlulugundaki işi pasladığı cok oldu.


  • ırene adler  (29.09.20 15:44:03) 
normal.


  • rewlack  (29.09.20 15:46:06) 
bence tam tersine iyi bile olmuş. iş öğrenir ve birisinin terfi etmesi gerektiğinde , işleri bildiği için terfi alır.

ayrıca ne yapmak istiyor ki? boşta durup göze batmak mı istiyor?
  • co2s2  (29.09.20 15:48:56) 
delegation denir buna :) ay şekerim işleri delegate edecek kimse bulamıyorum, tüm işler bende! al benim işimi sen yap demek. ama aslında yönetici tarafında operasyon işi çok olmamalı ki, çok daha hayati konular es geçilmesin. operasyonu yetiştireceğim diye yönetici şirketin lisansının elinden alınmasına sebep olabilir.


  • stewie  (29.09.20 15:52:03 ~ 15:52:31) 
tabii ki normal.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (29.09.20 15:58:46) 
son derece normal.
boyle seyleri olumlu yorumlamak gerekir. demek ki ustu onun yapacagi ise guveniyor ki kendi isini de ona vermis.
bunlar is hayatinda cok normal.
  • interview with the vampire  (29.09.20 16:06:19) 
Arkadaşın yeni mezun heralde.. Hayat iyi yöneticilerle karşılaştırıyor belli ki hiç şımarmasın


  • lcha  (29.09.20 16:12:05 ~ 16:12:39) 
"Normal" de doğru değil.

Performans değerlendirmesini nasıl yapıyorsun önemli olan o. İşini erken bitirip yöneticinin işlerini üstüne almanın bir faydası var mı? Daha fazla iş yaptığı için daha mı çok para alıyor? Bunlar varsa okey, bunlar yoksa işler ilerleyen zamanlarda erken bitmez. Hep son anda biter. Arkadaşının sinirlenmesi muhtemelen bundan, bu olaydan zararlı çıkacak olan da uzun vadede yönetici.

Kaldı ki ortada bir planlama sorunu var. Yönetici niye bitiremeyeceği kadar çok iş almış, keriz mi, işi mi bilmiyor, beceremiyor mu, sorunu ne? Arkadaşının işi erken bitmeseymiş ne yapmayı düşünüyormuş? Veya normal miktarda iş aldı da, kendi işini elemana mı yıkıyor? Tam olarak neler döndüğünü bilmek lazım.

Tabi biraz da zamana yayıp gözlem yapmak lazım. Yani ayda yılda olan bir şeydir, ona da çok şeyapmamak lazım ama düzenli olarak böyle şeyler olursa sıkıntı büyük.
  • plutongezegendegilmi  (29.09.20 16:18:39) 
normal. elindeki işi erken bitiren elemanıma başka iş veririm. ama daha sonra performans zamanı geldiğinde de kendisine en iyi primi yazarım.

böyle yatırım olarak bakmak lazım olaya.

genel çalışan mantığı ise deadline gelene kadar yatmak son dakikada teslim etmektir. yine işini yapmış oluyor tabi bir sıkıntı yok. ama ben sadece işini yapan adama prim verilmesinden yana değilim.
  • ozdek  (29.09.20 16:26:06) 
pluton +1


  • batlegolas  (29.09.20 16:27:57) 
Arkadaşın İsveç'te yaşıyor ise normal değil
Türkiye'de yaşıyor ise sorusu sorulmayacaki konusu bile edilmeyecek derecede normal.

  • paramolacak  (29.09.20 16:41:01) 
Çok normal. Avrupa'dayim, burada da normal.
Kendi müdürlerim bana cok is pasladi yapabilecegimi düşündükleri.
Benim de altimda iki kisi var daha is paslamadim. Ama misal onlarin cok yoğun oldugunu görüp ver ben yaparım onu sen bunu yap dedim.
Olur yani bunlar. Tek sıkıntı sizin yetki sinirinizi, bilginizi aşan ya da o kişi laylaylom takilip sizi kastiracaksa olur. Ama bu kisim iste Avrupa'da olur anca. Ben kendi isimi paslayip elemana kendim 5te çıksam elemanin sendikaya gitmesine bakar sikinti.
  • logisticsmanager  (29.09.20 17:05:48) 
"Biraz üstü olan kişi" tanımı benim ilgimi çekti. Aslında onun üstü değil de sadece daha senior bir çalışma arkadaşı kendi işini vermiş diye anlıyorum. Eğer yapılan işi arkadaşınız kendi sunacaksa zaten sorun yok, ne güzel, bir şey daha yapabiliyor olacak. Bu durumda sinirlenmek yeni mezun ergen tribi olur.

Sıkıntı işi yapıp aslında üstü olmayan kişiye vermesi ve bu kişinin de işi kendi yapmış gibi satması. Raporladığı kişi değilse bu "üstü olan kişi" arkadaşınız acilen kendi raporladığı kişiyle bir sohbet edip "daha fazla sorumluluk alabileceğini, zaten x'in de kendisine bu gibi görevler verdiğini" çıtlatması gerekiyor.
  • SiyamkedisiZorro  (29.09.20 17:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.