[]

İş Sözleşmesinde Rekabet Etmemenin Hükmü Var Mı?

Geçtiğimiz hafta bir yerle iş sözleşmesi imzaladım. Sözleşme şartlarında rekabet etmeme başlığını da inceledim ve şirket bilgilerini başka yere vermeme konusundan bahsediyordu. 40 bin tl ceza şerhi koymuşlar. Sözleşmeyi imzaladım (tarihsiz). Karşı taraf patronun olmadığını ve sonra imzalayacaklarını söyledi. Sözleşmenin kopyasını istedim vermedi. Şimdi başka yerle anlaştım. Bu hafta muhtemelen oraya gideceğim, bunlara da gelmeyeceğimi söyleyeceğim. Bu durumda sıkıntı çıkar mı bana? Sözleşme de yok ki elimde, rekabet etmeme maddesine tekrar bakayım... Rekabet etmeme başlığı altında "İstanbul'da bu iş benzerinde 2 yıl çalışamaz" maddesi olur mu örneğin? Varsa hükmü nedir? (Daha başlamadığım iş, tarih benim el yazımla değil vb yırtar mıyım dersiniz?)




 
pratikte sıkıntı olmamalı ama teorideki durumu için aşağıdaki makaleyi okumanız lazım:
tbbdergisi.barobirlik.org.tr

  • ozdek  (28.09.20 19:22:07) 
Rekabet etmeme yükümlülülüğü her işçi ve her durum için geçerli olmaz. İşçinin işverenin iş sırlarına vakıf olabilecek konumda olması lazım. Siz işe başlamamışsınız bile, herhangi bir iş sırrınja vakıf olma hali yok yani. O yüzden rekabet etmeme yükümlülüğünün sizin açınızdan geçerli olacağını düşünmüyorum.


  • kojonotsuki  (28.09.20 19:28:42) 
Yok yahu. Zorla masa başına oturtacak veya hiç başlamadığın iş için sana dava açacak değiller. Adam bir ton sopa yiyor uğraşmamak için şikayetçi olmuyor. Biraz sitem ve laf sokma dışında bir şey olmaz.


  • neysene  (29.09.20 03:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.