[]

vakıf üniversitesi çalışanına yeşil pasaport

şimdi bakıyordum vakıf üniversitesi çalışanları için "5682 sayılı Kanuna göre bu yeşil pasaport alabilmeleri için en az 15 yıl mesleki tecrübe sahibi olmaları gerekir" yazıyor. devlette 10.yılda, hatta daha erken alanlar tanıyorum. bu işin mantığını bilen var mı?




 
Devlette yıl sınırı yok, 3. derece kadroya düştüğün anda yeşil pasaport alabiliyorsun. Ben 10 yıldan daha kısa sürede aldım dediğiniz gibi, akademisyenim. Ama memuriyete başlama dereceleri farklı, o nedenle fark ediyor. Mesela lise mezunları 13. dereceden başlarken lisans mezunları 9. dereceden, mühendislik mezunuysan 8. dereceden başlar. Yüksek lisans ve doktora için de kademe veriliyor, böylece daha hızlı 3. derece olabiliyoruz.
Eskiden nasıldı tam bilmiyorum ama son yıllarda istenilen dereceden kadro ilanına çıkılabildiği için ilana çıkılan kadro 3. dereceyse memuriyete başlar başlamaz yeşil pasaport alabiliyorsunuz. Benim yurtdışında doktora yapıp buraya dönen arkadaşlarımdan kadro ilanı 3. derece çıktığı için öncesinde devlette bir gün bile çalışmadan hemen yeşil pasaport alan arkadaşlarım var.

  • opucuk baligi  (26.09.20 23:26:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.