[]

50 tane hap mı yutacağız ?

Her gün bişey çıkıyor. Önce C vitamini dediler aldık. Sonra mutlaka d vitamini dediler onu da aldık. Sonra çinko olmazsa olmaz dediler onu da aldık. Şimdi de beta glukan mı nedir o mutlaka alınmalı diyor.

Şimdi burada 4 tane hap oldu. Bunu 2 kere alsan günde 8 hap.

1- Tek hapta toplanan hali yok mu ?
2- Bu kadar hap karaciğer yada böbreğe zarar vermez mi ?
3- Siz ne kullanıyorsunuz, günde kaç tane ?

 
ben venaturanun d3k2 sini kullanıyorum. bir de arada çinko-bakır ve b12 sini kullanıyorum. kendimi halsiz hissettiğimde bir tane sambucol efervesan tablet alıyorum. arada yine c vitamini tablet alıyorum. you plus diye bir marka hepsi içinde bişi çıkarmış ama içinde katkı maddesi de varmış. ben bıktım ya artık bu takviye olaylarından. doğru mu yapıyoruz yanlış mı bir fikrim yok. kafalar karışık.


  • omonia  (21.09.20 19:10:37 ~ 19:11:09) 
ben sadece d alıyorum. damla o da


  • ShadowOfMoon  (21.09.20 19:12:01) 
3. Hiç kullanmıyorum.
2. Bir doktorun "bunu her gün kullan" dediğine başka doktor "o şuna şuna zarar verebiliyor çok kullanma" diyor.
1. Gerek yok ki?

D vitamini eksikliğiniz yoksa dışarıdan almanıza gerek yok. C vitamininin fazlası zaten idrarla atılıyor, mandalina portakal yiyin, kivi yiyin. Diğer mineraller de vücut eksikliğini çekmiyorsa fazla biriktirmek gerekmeyen şeyler. Tahlil yapılıp eksikliği belirlenmemişse bunlardan hiçbirini almanıza gerek yok aslında. Bağışıklık destekleyici olarak önerilen şeylerden dönem dönem kullanırsanız zararı olmaz ama her gün kokteyl yapmanız daha zararlı bile olabilir.
  • kobuzchu kiz  (21.09.20 19:12:08) 
Hiç kullanmıyorum.


  • Amaranta ursula  (21.09.20 19:18:27) 
Yiyeceklerden kolayca alabileceğin vitamin ve mineralleri neden ısrarla haptan almak istediğini anlamadım. Benim şahsen yiyip içtiklerimden aldıklarım fazlası ile yetiyor d vitamini ve demir hariç. Çünkü onlarda kronik eksikliğim var.


  • superfluid  (21.09.20 19:28:42) 
Sağlıklı besleniyorum böylece ek vitamine gerek kalmıyor. Bunların hepsini besinlerden alabilirsin.


  • sta  (21.09.20 19:33:37) 
kim alın diyor gerçekten? instagram prof.ları mı?

c vitaminini muhtemelen aldığınız gıdalardan içeceklerden temin ediyorsunuzdur emin olun. eviniz bodrum katta ve işsizseniz güneş görmüyorsanız d alın ama 2 sokak güneş görüyorsanız d'ye de ihtiyacınız yok.

bahsettiğiniz ilaçların toplumda çok ama çok azının ihtiyacı var. bu kadar reklama algıya kapılmaya gerek yok
  • avatar is back  (21.09.20 19:41:53) 
besinlerden nasil d vitamini aldiginizi aciklayabilir misiniz? biz de alalim.


  • ehti  (21.09.20 19:44:37) 
  • sta  (21.09.20 20:02:29) 
B12 eksikligim oldugu icin hergun b12 aliyorum ama ben de acikcasi bugun ek vitamin almayi dusunuyordum bagisiklik guclensin diye. Simdi burada yazilanlari okuyunca yediklerim karsiliyordur zaten deyip bir geri cekildim. Of kafam karisti. :(


  • benim adim fts  (21.09.20 21:17:25) 
ben f/p ürünü decavit kullanıyorum. normalde devletin hamileler için verdiği bir multivitamin. içeriği ve miktarları çok zengin. fiyatı da inanılmaz ucuz.

bunun yanına bir şey ekleme şansım olsa efa-dha değerleri yüksek bir balık yağı eklerdim sadece.
  • orpheus  (22.09.20 12:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.