[]

Kasko soruları

Sayın arkadaslar bugun kızıltoprak da kaza yaptım, bir arabaya arkadan vurdum ettim neyse geçmiş olsun onu geçelim.

Hemen kasko mu aradım, hasarı bildirdim, sigortanın çekicisi ile anlaşmalı servise çekildi. Araba ford fiesta ama cekilen servis anladıgım kadarıyla ford yetkili servisi degil. Yeni sahrada Erler oto diye bir yer audi,vw ve seat servisi,ford yazısı görmedim.

Araba 2007 model ve garantisi devam ediyor.Kasko dan tamirat yapılacak bu tamiratı oradan mı(erler) yaptırmalıyım.

Ford yetkili servisine mi çekiciyle götürmeliyim, ki bu nasıl olur sahsuvar ı arayıp abi gidin erler den benim arabayı alın mı denilmeli.

Sahsuvar yapmalı cevabı için arabanın nakliyatı nasıl olacak. (Sahsuvaroglu otomotiv ford yetkili servisi bu arada)

Yardıma ihtiyacım var,kasko başak groupama.

 
şirketler ucuz yaptırabilecekleri yerlerde tamir ettirmek isterler. şahsuvarın başak ile anlaşması varsa orada yapılması iyi olur. şahsuvarın anlaşması varsa, ora ile görüşün. orada yaptırmak istediğiniz belirtin, çekici masrafını bir şekil faturaya dahil etmeleri için baskı yapın. sonuçta bu işten para kazanacaklar.
geçmiş olsun...

  • theunforguven  (14.10.07 20:37:13) 
istediğin yerde yaptırabilirsin yalnız anlaşmalı yerde (servis olur müstakil tamirci olur) yaptırırsan hiç birşeye karışmazsın anlaşma yoksa yapan adama parayı sen öder kaskodan sonra alırsın falan. çekici için de yaptıracağın yerle pazarlık önemli. sonuçta şahsuvaroğlunun kendi çekicisi vardır onlar için ciddi bir masraf değil çekici birazcık baskı yaparsan kabul ederler. çekici masrafını faturaya yansıtamazlar zira sigorta eksperi itiraz eder kıllık yapar. faturaya yansıtmadan bedelden feragat etmelerini sağlayabilirsin.

geçmiş olsun, gelen mala olsun...
  • agk  (14.10.07 21:20:13) 
Ben kaza yaptığımda araca 20 milyarlık hasar vermiştim. Uzun yıllardır gittiğimiz ustamız "abi kaskoya verirsen yan sanayi ürün kullanıp işi ucuza kapatmaya çalışacaklar, aracın orjinalliği hepten gidecek" diye uyardı bizi. Kaskoyla konuşup onların ayarladığı yere yaptırmak yerine bizim ustaya verdik aracı.

Kısaca olay kaskoyu yapan şirketle anlaşmanızda.
  • kimlanbu  (14.10.07 21:44:44) 
araba yapilmadan once kasko nun eksperi gelip arabaya bakiyor ve şirket en ucuza nasil kurtulabilir pazarligi yapiyorlar servis ile (sanirim bu isten de bir tür komisyon aliyor eksper). bu durumda iş servis ile eksperin "en ucuza nasil kurtulur" anlayisi önemli oluyor. bir iki ufak tefek kaza sonucu servise gittim ve kasko ya ödettirdim. servisin özel mi yetkili mi oldugu pek farketmiyor isii ne kadar ciddi ve "ahlakli" yaptigi daah önemli.


  • atmacaged  (15.10.07 09:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.