[]

Hepatit a ve b asilari

89 yilinda dogdum, acaba bebekken yapiliyor olabilir mi? Annemler hatirlamiyor, acaba nasildi o zamanki uygulama, bilen var mi?




 
DSÖ 1991'de hepatit B aşısını belli ülkeler için önermiş ve 1997'de tüm dünyada aşı takvimine eklenmiş.
Ben de rutin takvimde olduğunu görmemiştim.
Yapılmamıştır.
Hepatit A için de öyle.
  • pro9it9is9  (10.09.20 08:12:28) 
@pro
1,5 yasina kadar 3 tane asi olmusum, acaba bunlar ne asilaridir? o zamanki turkiye'deki asi takvimini nasil bulabilirim?

ayrica ilk defa hepatit b asisi 1991'de mi bulundu yoksa ondan once de hepatit b asisi olunabiliyor muydu?
  • baldur2  (10.09.20 08:45:12) 
Aramızda çok yaş farkı yok, olmamışsındır.

A'yı geçirmişim, B'yi kendim yaptırdım.
  • lcha  (10.09.20 09:14:22) 
90 doğumlu eski sevgilim hepatit b hastasıydı, yapılmamış olabilir yani.


  • tabirimekruh  (10.09.20 13:28:57) 
anti hbs ve anti hav tetkikleri ile bağışıklığınız var mı öğrenebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam aile hekimliklerinde bakılabiliyordu.


  • unalub  (10.09.20 13:58:47) 
88 dogumluyum, hepatit b aşımın olmadığını başka bir sebeple alınan kan tahlili sonucumdan öğrenmiştim.

Sonra 3 aşamalı bir şekilde bu aşıyı sağlık ocağında olmuştum.
  • boyle buyurdum  (10.09.20 15:15:21) 
Büyük olasılıkla @eileengray'in saydıklarıdır.
O döneme ait bilgileri bulmak zor. Üniversitelerde bu aşı konularıyla Sosyal Pediatri ilgileniyor. Belki onlar tarihi gelişmeleri bilirler.

  • pro9it9is9  (10.09.20 20:09:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.