[]

Androidde veri güvenliği

Android telefonumuzdaki veriler güvende mi? Kişisel verilerimize erişilmemesi için ne gibi önlemler almalıyız? Ayrıca telefonumuzu satmak isterken verilerimizin tamamen silindiğine nasıl emin olmalıyız? Teşekkürler




 
Data güvenliği eğer telefon root'lu değilse, stock ve güncel bir android kullanıyorsanız ve kurduğunuz yazılımların nelere eriştiğine dikkat ediyorsanız ve yalnızca google play'den aklı başında app'lar kuruyorsanız yeterince güvende.

*(root yoksa bile sağdan soldan bulma apk kurmak sakat bir iştir)

Telefonu satmadan önce file/data shredder gibi bir yazılım kullanırsanız biraz daha içiniz rahat eder.

Zira bilgisayar/telefon gibi ortamlarda dosya silindiği zaman yalnızca işletim sisteminin dizininde bu alan açık, artık üzerine başka bir şey yazabilirsin şeklinde kaydedilir. Ve üzerine başka bir şey yazılmadan da geri getirilebilir, shredder dediğimiz yazılımlar cihazı tamamen çöp data ile doldurur (hatta bir kaç defa) ki data kurtarma yazılımı kullanıldığında sizin datalar değil çer çöp çıksın/çıkmasın.

Tabi en güvenli olanı telefonu satmamak, gerçekten sakat/gizli işler yapan kişi ve kurumlar depolama birimlerini imha ediyorlar.
  • hedep  (01.09.20 18:14:11 ~ 19:01:21) 
telefonu fabrikadan çıktığı şekilde kullanıyorsan sorun olmaz, rootlama işlerine girdiysen sorun olabilir.


  • nahtoderfahrung  (01.09.20 18:27:02) 
Rootlama işine hiç girmedim. Mesela diyelim ki yarın telefonumu satıcam, tek yapmam gereken fabrika ayarlarına geri döndürmek mi? Onu yaparsam hiç kimse daha önce telefonda olan özel verilerimi göremez değil mi?


  • Cenk Daniels  (01.09.20 18:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.