[]

Birikmiş dövizden kar etmek için ne yapılabilir? Nereye yatırmalı?

1-) Dolar/euro/altın mevduatının faiz oranı çok düşük. Mevduat hesabı dışında ne tür yatırım araçları küçük de olsa düzenli gelir getirir?

2-) Türkiye'de yaşayan biri Türk bankaları dışında güvenli hangi platformları yatırım için kullanabilir?

3-) Kambiyo vergisi ödememek için döviz alırken nasıl yöntemler izlenebilir? Bitcoin'le dönüştürmek vs. gibi şeyler mümkün mü?

 
(bkz: eurobond)


  • archmage mahmut  (11.08.20 11:48:52) 
yatırım firmaları vasıtası ile yurtdışı hisseleri alabiliyorsun. örnek olsun diye söylüyorum: gedik yatırım, osmanlı yatırım vs. araştırıp kendinize uygun olanı seçebilirsin. ama portföyünüz belli bir büyüklükte olması gerekiyor. gedik'te 1000 dolardı sanırım.


  • biseysorcaktim  (11.08.20 12:56:28) 
Sadece 3. soruya cevap verebilirim.

3) Alternatif olarak dolara endeksli kripto paralar alınabilir. Örneğin 1 USDT (Tether) = 1 $'dır ekstrem durumlar dışında. Şu an baktığımda Enpara'da 1 $ = 7.29 TL + kambiyo vergisi iken, Binance borsasında 1 USDT'nin 7.31 TL + (borsa komisyonu, bizim kambiyodan çok daha düşük) olduğunu görüyorum. İşin riski/güvenilirliği noktasında yorumum yok.
  • Lethe  (11.08.20 14:38:47) 
Kripto paraya yatırım yapabilirsin. Ama kullanacağın borsaları vs. dikkatli araştırmalısın. Kripto paralar ile ilgili vergilendirme açısından şu an bir yasa mevcut değil. Farklı yerli ve global borsalar ile ilgili buradan coinbalina.com bilgi alabilirsin.


  • reyen  (14.08.20 23:44:52 ~ 23:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.