[]

güneşten korunma

öncelikle iyi akşamlar efendim.ileride cilt kanseri olmamak için, geçenlerde bir broşür okudum kolları, bacakları, boynu ve kafayı güneşten korumalıymışız.güneş kreminin üzerinde de bunu sürsen bile fazla güneşte durma ben karışmam yazıyor.yani kapalı giyincez güneşten korunmak için de nasıl kapalı?mesela kumaşı tuttuğumuzda arka tarafı görünüyorsa bu kumaştan giysiler bizi korur mu güneşten?
cevaplar için şimdiden saolun...



 
işte bu mevzu benim de canımı cok sıkıyor.bir kumaş türü var keten desem keten değil normal kumaş gibi de degil.
koton un elbiselerinde görüyorum.kumaşın yeri sert, kalın ve ağır ama cok havadar.güneş falan da geçirmiyor.ondan bir dene (tabi anlatamadım ama...)
bol kıyafetler falan dikiliyor o kumaşla.
  • voodoo 007  (07.05.10 22:12:36) 
kozmetoloji derslerinde anlatılana özet geçmek gerekirse, hem tüm vücut hem de cilt sağlığı için, uygun faktörde bir güneş kremi kullanmak gerekli ki günümüz şartlarında korunma faktörü 30 ve üzeri sayılıyor, daha düşük faktörler bronzlaşma amaçlı, kremimizi sürsek bile özellikle yaz zamanı "öğlen saatlari" olarak tanımlanan 11:00-16:00 arası mümkün olduğunca güneşe maruz kalmamaya çalışıyoruz, kremimizi "terledik, yüzümüzü yıkadık" sebebiyle en az iki saatte bir yenilememiz gerekiyor, bir de bol su içip şapka takıyoruz.

kıyafet olarak da, yaz güneşinde beyaz tekneyle balığa çıkan balıkçılardan esinlenirsek, terimizi emebilecek bir kumaştan, çok kalın olmayan, hava geçiren, mümkün mertebe açık renkli, uzun kollu kıyafetler giyebilirsek hem güneşten korunmuş oluyoruz, hem de amele yanığı olmuyoruz.
  • elenika  (08.05.10 00:13:12 ~ 00:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.