[]

Yazılı Sözleşme Olmadan E-fatura İle Alacak İcrası

Sayın avukat arkadaşlar için bir sorum olacaktı:

Grafik tasarımı hizmeti sağlayan bir şahıs firmam var, vadeli satış gerçekleştirdiğim, faturası ticari e-fatura olarak gönderilmiş ve karşı tarafça itiraz edilmemiş faturam için ödememi alamadım.
Bu firmayla uzun süredir iş yapıyoruz ancak ödememi şimdi alamamaya başladım.

Arada sözleşme olmadığı için, ticari e-fatura olarak elektronik ortamda iletilmiş ve karşı tarafça itiraz edilmemiş bu fatura için icra işlemi başlatabilir miyim?
Hizmet yaptığım için mal teslimine ait irsaliye imzası veya sözleşme bulunmuyor. Ancak geçmiş ay sonunda oluşturduğum e-fatura karşı tarafça itiraza uğramadı (fatura oluşturulduktan sonra aradan 3 hafta geçti), bu durumda defterlerine işlendi diye anlıyorum.

Bu tarz bir davayı kazanma şansım var mıdır? Elimde faturanın kesildiği tarihe ait iş yapımıyla alakalı e-posta yazışmaları vb. bulnuuyor. Davayı kaybedersem ne ile karşılaşırım? Aksi halde hem ödememi alamamış hem de vergi vermekle yükümlü kalıyorum.

Konu hakkında görüşünüzü rica ederim.

 
Öncelikle 3 hafta çok uzun bir süre değil,ayrıca faturanın firmaya ulaştığından emin misiniz
Dava açmadan önce mutabakat formu gönderebilirsiniz.mesela 30/06'da alacağım bu kadar dersiniz,mutabıklarsa elinizde evrak olur,mutabık değillerse tutarı ve karşı firmadaki cari hesabınızı isteyebilirsiniz.30 gün içinde cevap vermezlerse sizin söylediğiniz tutarda otomatik olarak mutabık sayılıyorsunuz.
Bundan sonrası içinde sözleşme yapıp vadesinde ödenmeyen ücret için şu kadar gecikme zammı olacaktır diye belirtirseniz sizin için daha iyi olur
  • Tihulu  (19.07.20 11:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.