[]

Doktoraya Kabul Edilme İhtimali

Yüksek lisansa kabul edilme ihtimalinden daha fazladır diyebilir miyiz? Daha az zorlar diye düşünüyorum çünkü yüksek lisansı olan adaylar başvurabiliyor sadece. Sizin tecrübeniz ne yönde bu konuda?

branş: mühendislik


 
bir ilişkisi yok bence. rağbet gören 1-2 üniversiteye başvurmuyorsanız, genelde direk kabul oluyor. (mühendislik için diyorum sadece)

bazı yerler giriş sınavı yapıyor yazılı + sözlü, saçma sapan hiç mantıklı gelmiyor bana da neyse.
  • fezagezgini  (29.06.20 16:58:14 ~ 16:58:30) 
Hayır. Marmara Bilgisayar mühendisliği doktora programı 10 kontenjanı ve 10 başvuranı varken 1 asil seçmişti sadece bir beş sene önce. İki arkadaşım başvurmuştu biri Boğaziçi yl diğeri İngiltere’de adını unuttum iyi bir okuldandı.


  • cilekli pasta  (29.06.20 17:12:37) 
daha azdır.

Benim girdiğim yıl aynı cileklipasta'nın dediği gibi "5 kontenjan var 1 kişi almışlar" diye konuşuluyordu. Çok zorlu sınav ve mülakattan sonra 1.yedek olarak sonradan girebilmiştim. Mülakat acayipti. Ha İstanbul Üni'nin mülakatı daha kolaydı, Marmara çok zorlamıştı. İkisini de kazanmıştım. Ama başvuran 20 küsur kişi falan vardı sanırım, düşün sadece beşi girdi.

edit: mümkünse jüriye girecek hocalar kimler (veya kimler olabilir) öğrenmeye çalış. Onların alanlarına iyi çalış. Sınav olsa da olmasa da, sadece mülakat da olsa herkes az çok kendi alanından soruyor.
  • nhk ni youkosu  (29.06.20 17:15:57 ~ 17:17:45) 
playing star again ve cosmicstring kast ettikleri daha çok danışman seçerken. ama TR'de önce programa kayıt olmanız gerekiyor, o aşamada arkadaşların dediklerinin pek önemi yok.


  • fezagezgini  (29.06.20 20:21:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.