[]

kamuda mühendis olmak vs uzman olmak

bu ikisinin farkları tam olarak nedir? mühendis olarak uzmandan eksiklerim nedir? kariyer açısından hangisi daha avantajlıdır? aynı meslekte mühendis olmak ve aynı mesleğin uzmanlığı için soruyorum.

ayrıca mühendis olarak girilen merkez kurumda uzman yardımcılığına geçiş nasıl oluyor?


 
Soruna cevap olur mu bilmiyorum, ama TOKİ'de mühendisler (veya mimarlar, haritacılar vb.) proje dairesinde, projelerin kontrolleri, onaylanması, diğer kurumlarla koordinasyonu (ne ihtiyacınız var vb.) işlerine bakıyorlar.

Uzmanlar ise (yukarıdakilerin kapasite olarak birebir aynısı, hatta bazen daha az tahsilli tekniker vb. de oluyorlar) uygulama dairesinde, yapılan işlerle hakedişlerin kontrolü ve onaylanması; kullanılacak malzemelerin seçimi falan gibi işlere bakıyorlar. Yine bunlar da yapılan işlerle ilgili diğer kurumlarla olan koordinasyonuna bakıyorlar.

Benim çalıştığım firma TOKİ'ye iş yaparlarken, yukarıda koltuk boşalınca veya yeni bir daire açılınca, en aşağıdan yani mühendislerden itibaren yukarıya kaydırıyorlardı. müh-uzman, uzman-şb müd, şb müd-daire başkanı, daire başkanı-başkan yardımcısı gibi yükseliyorlardı.
  • malheiros  (26.06.20 13:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.