[]

Mühendis Adayına Tavsiyeler

dün de açmıştım aynı konuyu ve öncelikle teşekkür ederim epey detaylı cevaplar geldi. fakat bu konu benim için çok önemli, yani bölümüme ısınmak, alışıp zevk alabilmek ve moralimi düzeltmek için elimden geleni yapıyorum. bu sorum da çabalarımdan biri. ne kadar çok cevap alabilirsem o kadar iyi olur benim için. bu yüzden değişik fikirler gelebileceğini düşünerek tekrar açtım konuyu kusura bakmayın.



daha önceki duyurularımda bahsetmiştim elektrik elektronik mühendisliğine istemeden girmiştim falan filan. şimdi elektronikle ilgili konuşarı araştırdıkça ilgi çekici geliyor aslında ama şu an 1. sınıfta olmam dolayısıyla, bölüm dersleri pek olmadığından, sıkıcı geliyor sanırım. malum yaz tatili yaklaştı, 1 ay kaldı şunun şurasında, ve ben yazı boşa geçirmek istemiyorum. staj yapmayı düşünmüştüm ama 1. sınıf olduğum için pek kabul görmem gibi geliyor, yine de araştıracağım bu konuyu. bu konuda tavsiye verecek olan olursa da sevinirim.

şimdi asıl konumuza gelelim. 2. sınıfa başladığımda konulara yabancı kalmamak, hem de kendimi geliştirip diğer mühendis adaylarından farkım olsun istiyorum:) ( ne demişler, ne olursan ol en iyisi ol.)

c programlama gördük bu dönem ve ilgimi çekti. visual basic ile yoluma devam etme niyetindeyim yazın. ( elimde visual basic kitabı olduğu içini daha iyi bir tavsiyeniz varsa açığım yorumlara). bir de devre elemanlarını anlatan bir kitap var elimde, ama dedemin kitabı olduğu için oldukça eski sanırım çok fazla iş görmez. işte buradan itibaren sizin yardımlarınıza ihtiyacım var. ne okuyayım? ne gibi kitaplar alayım?

bir de hocalarımızdan biri konya sokakta( ankara) bir çarşıdan devre örneklerini anlatan kitaplar alıp onları evde yapmaya çalışın falan demişti. siz ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? kitap adı ya da şuraya git şunu söyle verirler gibi tavsiyelerinize muhtacım. nolur şu bölümüne ısınmaya çalışan yavrucağa bir yardım eli uzatın.

biraz uzun oldu kusura bakmayın. şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

 
Bi de şöyle bi atasözü var : "hızlı giden atın boku seyrek düşer." 3.sınıf mühendislik fakültesinde okuyan biri olarak sana tavsiyem kendini çok kasma derslerini adam akıllı öğren bunları sınavdan sonra unutma biraz da ingilizceni geliştir yabancı kaynak kullanabilme açısından yeterli.Yazında öyle staj ayağına gidip orda burda amelelik yapma dinlen.zamanı gelince zaten stajını da işinide yapacaksın.Zaten bu bölümde çok çalışan başarılı az çalışan başarısız olacak diye bişey yok.Her şeyi zamanında öğren bence.


  • yasin273  (04.05.10 19:49:08) 
1 senelik mezun elektrik elektronik mühendisi olarak, o devre kitapları filan hikaye geççen onları hepsi tekniker işi bir kere bunu aklına sok...
yalnız şu var, zaten eğer sana o kitaptaki devreler garip garip geliyorsa çalışma prensipleri hakkında fikir yürütemiyorsan (tabi bu analog/dijital elektronik ve haberleşme derslerini aldıktan sonra geçerli) bence boşver sen gir sınava tekrar.... çünkü ömür boyu bu mesleği yapıcaksın.. kaldı ki millet diyor ki; mühendisin emeklisi olmaz (bok olmaz bence)

neyse daha 1. sınıfta olduğundan siktir et dersleri filan elektriği karı-kız üzerine yoğunlaştır bence... 1. sınıfta bu işe ilgi duyan birini görüp duymadım zaten.. 1 sınıftaki derslerle alakası yok yapacağın işin hatta 4. sınıftakilerle bile yok da neyse...

heyecan yapma, ben de senin gibiydim, sıkıldım bıraktım okulu tekrar sınava girdim... sonra baktım böyle de olmayacak, bi ısındım aynen bitti zaten... 4. sınıfta gir bir yere çalış ayrıca boş beleş mezun olma... akademisyen olmayacaksan o not ortalaması bir boka yaramayacak bundan emin ol yeter...
  • karrdanadam  (05.05.10 00:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.