[]

Kindle'ın artıları eksileri sizce neler ? Dergi, makale okumak mümkün mü ?

Kolaylık olması açısından kindle paperwhite 4 almayı planlıyorum.

Şu dönemde almam ne kadar mantıklı tabi bilmiyorum, fiyatı 1200 tl.

E-book formatı konusunda yorumlar okuyorum ama internette çok büyük arşivler dolanıyor, bu arşivlere rağmen mi kötü sizce ? Ya da deneyimleyenler olarak arşivler yetersiz mi sizce ?

Kitabın dışında dergi,makale atmak mümkün müdür ? Bazı uygulamalar ile formatını değiştirerek atıldığını anlatan yerler var ama tabi kindle'ım olmadığı için bunun doğrulunu bilmiyorum.

Deneyimleyenler veya fikir sahibi olanlar bana yardımcı olabilir misiniz? :)

 
bendeki kindle internete bağlabiliyor.

amazon size bir mail adresi tahsis ediyor. o mail adresine attığınız tüm pdf'leri, otomatik olarak kindle'a aktarıyor. muhteşem bir kolaylık.
  • tchuck  (26.05.20 12:11:52) 
kindle kullanmıyorum kobo kullanıyorum ama bu tarz cihazlar ekitap için özel çıkarılmış olmadığı sürece dergi pdf okumaya çok da uygun değiller. yani okuturlar ama akıcı olmaz. aletin içindeki işlemci metin görüntülemeyi anca kaldıran, ekranı ise öyle ms ile değil saniyeyle yenilenen ekran.

sadece kitap okunuyorsa tavsiye ederim, yok dergi vs okunacaksa tablet almanız lazım.

ha ben benim koboyu sanırım 2015'te 370 lira vermiştim, üstüne de 6 taksit yapmıştım günlük olarak kullanıyorum büyük bir keyifle. parasını daha 2. aydan çıkarmıştı.
  • denizgonen  (26.05.20 12:13:08) 
Bende paperwhite 2 sürümü var. Ya şimdi şöyle bir durum var, evet alet kendi başına mükemmel, hiçbir eksiği yok fakat Amazon'dan satın alacağınız İngilizce kitaplar için geçerli bu. Bunun dışında eğer ki meritokrasi olmasaydı Türkçe kaynaklar için Kindle'ım bir çöp olurdu. Kindle'a pdf yüklemeyi hayal dahi etmeyin. Sanırım şimdi Türkçe kitapları satın alabileceğiniz Kobo var, ben denemedim ama kullananlar memnunlar. Kindle ise dediğim gibi kendi başına kusursuz bir alet olmasına karşın, Türkiye kitap pazarında geçerli olmadığı için bir anlamı yok bence. Ben meritokrasi sayesinde rahat rahat Türkçe kitap okuyorum. Ama gönül isterdi ki istediğimiz kitabı Kindle'a rahatça satın alalım, rahat rahat okuyalım. Ama maalesef bu mümkün olmadıkça en yeni sürümü bile işe yaramaz kalıyor.


  • ring of gyges  (26.05.20 12:31:52 ~ 12:33:26) 
E kitap okuyucu sahibi değilim ancak kullanma fırsatım oldu birkaç kez. Açıkçası benim için tek artısı, hafif ve tek bir yüzeye bakarak okunması sebebiyle yatakta sağa sola dönerek okurken oluşturduğu kolaylık. Basılı kitap iki yüzeye sahip olduğu için sağa sola dönük şekilde yatarak okumak biraz zor oluyor, değişik değişik pozisyonlara giriyor insan. Bunun haricinde tabii içine bir sürü yazılı materyal sığması, highlight özelliği falan kullanışlı şeyler ancak sırf bunun için alınır mı, bence pek gerek yok.


  • vedatchilipeppers  (26.05.20 15:28:55) 
pdf'i e-book sanıyor ve epub ya da mobi kaynaklara erişiminiz yoksa boşuna kindle almayın. gidin bir ipad ya da benzeri tablet alın bana dua edersiniz yıllarca.

ama ben epub dan başkasını okumam mobi'ye de çevirmek iş değil zaten diyorsanız kindle'dan başka bir şeye boşa para vermeyin.

kobo, mobo tamamen tr pazarındaki boşluktan ve fakirlikten çıkmış şeyler. kafanızı biraz dışarı çıkarsanız kindle dışında bir cihaz satılmıyor. dolayısıyla ikinci el vs düşünüldüğünde kindle en iyi çözüm.

bende pw3 var mesela şu an satıyorum desem şu pandemiye rağmen satacak adam bulurum. sanırım karda bile olurum.

edit: abicim bir kere de emek verilmiş cevaba laf çarpıtmayın ya. kobo üçüncü dünya ülkesi cihazı bana göre bu kadar. ben adama bu işin apple'ı var ondan başkasını almam diyorum adam bana xiaomi süper diyor. ben mercedes'e biniyorum kardeşim ne yapayım tata'yı.
  • ozdek  (26.05.20 15:32:07 ~ 27.05.20 00:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.