[]

Bilişim Uzmanlarına - Offline Veri Güvenliği

Herkese merhaba,

Bir proje için risk değerlendirme raporu ile uğraşıyorum ve bir konuda bilişimden anlayan dostların yardımına ihtiyacım var.

Diyelim ki elimizde bir bilgisayar modemi var. Bu modem kutusunda duruyor, elektrik ya da ağa bağlı değil. Bu modeme kablosuz olarak erişip, içerisindeki yazılımın bozulması ya da kopyalanması mümkün müdür? Burada ihtiyacım teknik olarak mümkün olup olmaması, çok zordur, çok üst düzey profesyonellik gerekir vs. o ayrı. Mümkün mü, değil mi benim için yeterli.

Bunu bir laptop için playstation için ya da içinde yazılım olan herhangi bir ürün için soruyorum aslında.

 
Kopyalanmasının mümkün olduğunu sanmıyorum ancak bozmak için elektro manyetik dalgalar kullanılabilir. Oraya mikrodalga gönderilebilir, uzaktan ateş edilebilir. Ama. Elektriğe bağlı değilken, calismazken kopyalanabilecegini sanmıyorum


  • kisa  (26.04.20 10:16:48) 
Ağa hiç bağlanmamışsa hacklenmesi imkansız.


  • bahoho  (26.04.20 10:30:25) 
fiziksel erişim varsa her şey mümkün. modemi alıp götürür kopyalar getirir veya yerinde kopyalar, yeni yazılım atar vs.


  • selam  (26.04.20 11:35:39) 
Emp ile bozulabilir sadece başka birşey yapılamaz. Ama emp ile elektronik aygıtlar işlevsiz hale getirilir direkt yazılımIn bozulması hacklenmesi vs mümkün değil


  • jz  (26.04.20 11:49:44) 
EMP (Electromagnetic Pulse - elektromanyetik şok/darbe) ile uzaktan, kablosuz olarak modemi bozmak mumkun.

Sadece modem degil, eger ozel korumasi yoksa, elektronik her cihazi ve araci da (araba vb) bozmak mumkun.
  • crown  (26.04.20 11:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.