[]

yurtdışı öğrenci vizesinde sabıka kaydının önem derecesi nedir?

soru başlıkta ama tam olarak açıklayayım.

bundan 9 sene evvel çalıştığım işyerinde yaşanan bir iş kazası sonucu bir çalışanımız hayatını kaybetmişti ve ben mesul müdür olduğum için 8 de 2 kusurlu bulunarak hapis cezası aldım. bu ceza paraya çevrildi ve 5 yıl içinde benzer suç işlememek kaydıyla tecil edildi.

gene aynı işyerinde ruhsat sorunlarıyla cebelleşirken mühürlenme oldu ve patronlar mühürü açarak çalışmaya devam ettiler ve ikinci bir denetleme esnasında bu fark edilerek mühür fekki davası açıldı. oradan da bir ceza ve erteleme hasıl oldu.

her iki dava dosyası da kapanalı 5 yılın üzerinde bir zaman oldu ve bunlar adli sicil kaydından siliniyorlar şimdi. hatta biri silinmiş, diğeri için de yarın dilekçe vereceğim. ancak bu adli kayıtlar sicilimden silinse dahi arşiv kayıtlarında tutuluyor ve resmi işlemler için sabıka kaydı aldığınız zaman arşiv kaydı olarak görünüyorlar.

bu suçların herhangi biri yüz kızartıcı değil. işin özü toy dönemlerimde orospu çocuğu patronların oyununa gelmem sebebiyle başıma gelmiş işler. bu arşiv kayıtları yurtdışına öğrenci vizesi için başvurduğumda önüme engel olarak çıkar mı? konsoloslukların tavrı nedir? özellikle avustralya konsolosluğu hakkında bu konuda fikir belirtebilecek birileri varsa memnun olurum.

 
bence bu durum sizi zorlayabilir.


  • fundamental  (30.04.10 03:00:53) 
bu konuda biraz araştırma yaptım. edindiğim bilgileri ekleyeyim de başkaları da faydalansın.

atlas education yetkilisi biriyle görüştüm ve sorunumu ilettim. bu kişi de konsoloslukta atlas'ın işlerini takip eden bayana iletmiş ve bir cevap almış. bu tip durumları olan kişilerin, ilgili mahkeme kararının orjinalini ingilizce'ye onaylı olarak çevirterek dosya ekine koymaları gerekmekteymiş. bu tip bir durumun engel teşkil edeceğine dair bir şey söylememiş oradaki bayan.

ben de kendi kendime düşünüyorum şimdi. her sabıkası olan kişinin vizesinde problem çıksa bu ülkenin ciddi bir çoğunluk yurtdışına çıkamaz be. e bisürü insan da gayet güzel çıkıyor valla. o zaman bu kadar katı olmamalı bu sabıka olayı. bu gerekçeyle ve kadının söylediklerini düşünerek yüz kızartıcı bir suç olmadığı taktirde sabıkanın yurt dışı çıkışında ciddi bir problem yaratmayacağı fikrine kapıldım. umarım yanılmıyorumdur.
  • hevipeyra  (30.04.10 22:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.