[]

içimi döktüm öyle

merhabalar herkese. şu sıkıntılı günlerimde içimi döküp tavsiye alabileceğim tek yer burası. etrafıma dertlerimi anlatabilen biri değilim pek. neyse uzatmayayım.

öss'ye gireli 3 yıl oldu. ilk tercihime yerleştim, fakat sağlık sorunları nedeniyle orası olmadı ve salak ben, sonraki tercihlerimi nasıl olsa ilk tercihe yerleşeceğim diye çok önemsemedim ve ailemin istekleri doğrultusunda yaptım. ve malesef hiç istemedim bir yerde -ankara- hacettepe - elektrik elektronik müh. okumak durumunda kaldım. ilk dönem hazırlık okudum -ki onu da bütün devamsızlık hakkımı okula başlar başlamaz bitirdim ve mecburiyetten dönem sonuna kadar biraz da hocanın esnek davranmasıyla biraz fazladan devamsızlık yaparak a2 yle bitirdim-. sonra hazırlığı yarım dönemde bitirdiğim için ikinci dönem nasıl olsa bir daha öss'ye gireceğim düşüncesiyle hiç ders almadım ve öyle malak gibi yattım. ikinci sene ilk dönem hiç okula gitmedim ve devamsılıktan kaldım bütün derslerden, ikinci dönem de dondurdum, fakat öss istediğim gibi geçmedi ve yine buraya kaldım.

şimdi 1. sınıftan devam ediyorum okula, ilk dönem notlerım hiç de fena değildi -maşallah nazar değmesin:)- fakat ne olduysa bu dönem oldu. ilk dönem yavaştan ısınmaya başlamış gibiydim okula. bu dönem başladı ve kıytırık dersler olduğundan pek uğramadım okula ve ilk vizeler sonucunda dersler içimde patladı diyebilirim. ha düzeltebilir miyim? elbette çalışırsam düzelir, fakat işte bende o istek yok. yine okuldan soğudum, okula gitmek işkence oldu benim için. başarısızlıklar da eklenince iyice moralim bozuldu. gerçi biliyorum çalışmadığımdan kaynaklanıyor.

artık kafayı yemek üzereyim, asıl beni üzen de anne ve babamın bu halime üzülmesi. onlara da açılamıyorum, çünkü sizin yüzünüzden bura okuyorum gibi bir muhabbet olacak daha da üzülecekler.

ben ne yapayım? nasıl edeyim? benim durumum nedir, ne değildir? her türlü yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. buraya kadar okuduğunuz için de ayrıca teşekkürler. sıkmamışımdır umarım.

 
Okulunuz kötü bir okul değil. Hangi mesleği istiyorsunuz bilmiyorum ama elektrik-elektroniğin üzerine yüksek lisansta o mesleğe yaklaşabilirsiniz. Okula gidip arkadaşlarınızla birlikte çalışmayı deneyin. Bu durumunuzda tek başına motive olup çalışmanız zor görünüyor, topluluk çalışması herkes birbirine gaz verdiğinden iyidir.

Bu arada üniversite sınavını tekrar denemek için geç değil. Millet 40 yaşında afla dönüp okuyor, sizin daha yaşınız kaç başınız kaç.
  • sourlemonade  (28.04.10 19:24:59) 
@cosmicstring
doğru söylüyorsunuz öss için geç değil, fakat dediğim gibi ikinci sefer okulu dondurup tekrar hazırlandım yine olmadı. o dönem kimseye kulak asmamıştım hatta babama bile karşı gelmiştim. fakat artık hem yüzüm kalmadı, hem kendimde artık o cesareti bulamıyorum hem de zaten 1 yıl uzattım daha fazla uzatıp aileye iyice yük olmak da istemiyorum. artık iyi kötü bitirip eğer hala mutlu değilsem o zaman öss'ye girerim diye düşünüyorum. ama şu an için çok uzak bir ihtimal. teşekkürler bu arada ilginize.

  • msne  (28.04.10 19:31:41) 
elektrikle ilgili şeylere yönelmenizi tavsiye ederim.yani biraz lablara girip çıkın, netten basit devreler bulun ve onları kurmaya çalışın eğer bölümünüzü sevip devam etmek istiyorsanız...
böyle daha da hevesleniyor insan.
ben de tamamen aynı olmasa da buna benzer bir şeyden dertliyim.hiç okula gidesim derslere giresim yok.ama bu yöntem işe yarıyor.
netten elektrikle ilgili şeyler araştırıp okuyun derim ben
  • voodoo 007  (28.04.10 19:48:38) 
gaza gelmeniz gerekiyor, derslere çalışmanız gerekiyor =)

arada sosyalleşme gibi şeyleri de ihmal etmeyin, çözülür her şey..

elektrik-elektronik mezunu olursanız illa hayatınız boyunca devre çizecek değilsiniz, eğer meslekle ilgili sıkıntınız varsa..
  • kveldulv  (28.04.10 20:40:58) 
notlariniz iyi olursa, yatay, dikey veya capraz gecis ile istediginiz herhangi bir bolume kapagi atarsiniz. boylece bir tasla iki kus vurmus olursunuz.

yani derslere asilin ki baska bir bolum/okula transfer imkaniniz olsun.
  • yirtik foto  (29.04.10 00:40:23) 
ele-elo müh.liği zevkli bölümdür. şimdi bir kere şunu aklına iyice koymalısın. edebiyata tutkun bir arkadaşım vardı, edebiyat öğretmenliğini kazandı, ve edebiyattan nefret etmeye başladı. yani adı ders ise, sınavla geçiliyorsa elbette sıkıcı olacaktır. hangi bölüme geçersen geç bunu yaşayacaksın. elektrik elektronik çok fazla dala ayrılıyor. haberleşme veya biyomedikal bence ilgini çekebilir. kesinlikle kendine çalışkan arkadaşlar edin ve bu bölümü bırakma derim ben.
dersleri elinden geldiğince toparlamaya çalış. battı balık yan gider durumu oluşmuş sende, ki buna bence hiç gerek yok...yine ne demişler, üniversite yan gelip yatma yeri değildir:P ve unutmaki dersler de her zaman sıkıcıdır, bölüm ne olursa olsun...

  • bir kavanoz recel bunlarda gecer  (29.04.10 01:32:02) 
bence okulu boşver, gir bir işe çalış gez toz. sonra 6 senemi heba ettim diye üzülürsün. okul illa ki biter. bence zaten çok da önemli değil. ben üniversiteye gidip vakit kaybettiğim için çok pişmanım. 5 sene ticaret yapsam şimdiye parayı vurmuş olurdum.


  • let the game begin  (29.04.10 11:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.