[]

Bir Çıkış Planı var mı?

Artık tüm bilim adamlarının ortak dile getirdiği bir husus var.

Bu virüs bir şekilde toplumların nüfusunun en az % 50-60'ına bulaşacak. Önüne geçmenin bir yolu yok.
Şuanda alınan önlemler salgını durdurmak için değil, yayılım hızını yavaşlatarak sağlık sistemlerinin çökmemesi için.

Aşı'nın bulunması da en erken 8-12 ay arası sürebilir deniliyor.

İyi de sağlık sisteminin çökmemesi öyle 2-3 haftalık karantina süreciyle önlenebilecek mi ki? İnsanlar sokağa çıkmaya başladığı anda tekrar her şey başa saracak.

8-12 aylık bir karantina sürecine de ne toplum psikolojisi dayanabilir, ne de ekonomi.

E ne olacak bu işin sonu? Çok uzun süreli bir karantina sürecine ben ihtimal vermiyorum. Kaçınılmaz olarak sağlık sisteminin çökmesiyle yaşlılar tedavi göremeden patır patır ölmeye mi başlayacak?
Bu krizden çıkış planı etkin ve hızlı sonuç veren bir tedavinin bulunması mı?

 
günlerdir ben de bu sorunun cevabını arıyorum herkes mal oldugu ıcın kımse de bu konu uzerıne bır fikir uretmıyor. 8-12 ay olmasa da 2 aylık karantinayla oldukça yavaşlatılabilir. şu anda en hızlı ayakta tedavi assist parol ve vitaminlerle sağlanabiliyor. hastalığı birçok kişi evde atlatacak muhtemelen. böylece yaşlılara solunum cıhazı yetısebılır. bilemiyorum bilemiyorum...


  • camene87  (23.03.20 12:33:16) 
Öyle ya da böyle bulaşacak ancak o sırada size hizmet verecek doktor ve hastanelerde yoğunluk olmayacak en azından. Şu anda karantina ve sokağa çıkmama sebebimiz sağlık sisteminin çökmesinin önüne geçmek. Ama bu bulaşması 12 aya yayarsalar sorun olmayacaktır.


  • one_st  (23.03.20 12:49:51) 
8-12 ay karantina olmayacak elbette ben aralikli devam edecegini dusunuyorum bir sure, mesela 3 hafta sonra karantina bitecek, bir iki hafta ipler gevsetilecek (yasadigim yerde), durum izlenecek sonra tekrar baslayacak gibisinden. bu arada gercekten onlemlere uyulursa zaten virusun dolasmasi da bir derece yavaslayacak sanki, hasta olanlarda belirtiler zaten gorulmus olacak vs. gibi geliyor. ancak 8 aylik bir karantinaya devletlerin dayanmasi mumkun degil sanki.


  • kassiopeia  (23.03.20 13:05:05) 
ekonominin dayanmaması gerekiyor zaten.
atıyorum kozmetik 200 milyar$ senelik hacmi olan bir sektör.
insanın yaşam kalitesine gram fayda etmeyen gerekzsi bir sektör.
insnaların harcadığı paranın %80'nı gerçek ihtiyaçlar için değil.
insanlık bunu öğrenecek. gerekirse 1 sene herkes evde oturacak.
kimse açlıktan ölmez, dünyadaki hemen her devlet 1 sene gıda/su sağlayabilir insanlarına.
ve krizden sonra kozmetiğe 200 milyar$ harcayıp, futbol sektörüne kaç yüz milyar $ harcayıp, insanlığın asıl yatırım yapması gereken sağlık, temiz gıda, temiz çevre gibi konulara yatırım yapmayışımız sorgulanacak.
  • aslindasorunumpsikolojik  (23.03.20 13:26:45) 
Bu durumda "sağlık sisteminin çökmesi" sağlık sisteminin durması demek değil, her hastaya yetecek kadar sağlık hizmeti verilememesi oluyor.
Amaç toplam kayıp sayısını azaltmak. "80 yaş üstüne hastanede öncelik veremiyoruz" denmemesi için zamana yaymak önemli.

  • archmage mahmut  (23.03.20 14:28:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.