[]

Android telefonların kullanım ömrü

Bir android telefon kaç yıl dayanıyor ortalama?




 
Kullanım şekline göre değişir,

güncel sistem yakalanmak isteniyorsa en fazla 2 yıl (o da saf versiyonlarda)

Rom tarzı sistemler biliniyorsa 2+

Basit telefon işlemleri için en fazla 10 yıl gidebilir.
  • leo1905  (06.03.20 19:46:52) 
orta seviye - midrange denilen seviyede rahat 4 sene

günlük kullanım için pil kapasitesi dışında bu kadar çok ram ve işlemciye ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, hafıza içinse sd kart ekonomik bir çözüm

3 sene önceki snapdragon 650 ve 3gb ram li telefonumu hala severek sorunsuz kullanıyorum
  • freebird5406_2  (06.03.20 19:50:32) 
benimki kasım 2012 s3 mini


  • ya ben lan neyse  (06.03.20 20:11:42 ~ 20:12:34) 
2 yıl sonunda yazılım çökecek şekilde üretilşyor


  • photo85  (06.03.20 20:28:54) 
pil meselesini baştan eleyelim, o neredeyse tamamen kullanıma bağlı.
android one olmadığı halde üçüncü yılında güncelleme alan telefon var. güncelleme alma durumunu üreticisi ve android versiyonu belirler genelde. (android one olanlar iki yıl kesin alıyor mesela)
android bambaşka bir dünya, iphone gibi hepsi tek yazılım üzerinde neredeyse aynı donanıma sahip birkaç model değil çok sayıda üretici ve farklı bileşenlerle üretiliyor. dolayısıyla şu kadar gider demek zor, ama beş yıl kullanılan samsung da var, sadece kasası hasarlı ama en güncel android versiyonunu almasa bile hala sorunsuz kullanılabiliyor.
dolayısıyla doğru bir seçimle (iyi güncelleştirme desteği veren bir markanın, başarılı bir donanıma sahip telefonunu aldığınızda) üç yıl arkanıza bakmazsınız. çok hunharca kullanıp fiziksel olarak hasar vermezseniz de pilini değiştirip rahat dört beş yıla kadar, belki daha fazla da kullanabilirsiniz.
  • gkhncnzdgn  (06.03.20 20:45:43 ~ 20:49:37) 
2 sene falan yazanlar muhtemelen 800-900 liralık telefonlar alıp sonra çok kötü yaa Android diye üzülüyorlar.

Orta veya üst seviye Android telefonların çoğu 4-5 yıl çok rahat iyi performans gösterir. Sadece pil problem üç senenin sonunda ama o her telefonda aynı.
  • synthetic a priori  (06.03.20 21:03:07) 
Ben telefonu aşşırı kullanıyorum. Hep elimde, bağımlılık derecesinde sık girip çıkıyorum, minimum 50 uygulama yüklü oluyor vs vs. Buna rağmen 3 sene çok rahat gidiyor beni idare edecek şekilde.

2014'te aldığım note 3'ü mesela 3 sene ben kullandım, 2017'de s7 edge aldım ve note 3'ün bataryasını değiştirip babama verdim. Babam ve kardeşimin ortak kullanımında telefon oldukça hasar görmesine rağmen hala iyi kötü idare ediyor onları. 6 senesi doldu yani. Benim S7 edge de benim için artık değişim sinyalleri veriyor ama ortalama bi kullanıcı çok rahat 3 yıl daha kullanır.
  • nundu  (06.03.20 21:03:27) 
Telefon kırılmadığı dökülmediği sürece 3 yılı çıkarmalı bence. Fakat ben bir telefonla 2 seneyi doldurunca rahat edemiyorum, yenisini alasım geliyor. Kendimi bildiğim için amiral gemisi telefonlardan uzak duruyorum, ucuz telefonlar alıyorum 2 senede bir değiştirebilmek için.


  • nabrukk  (06.03.20 21:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.