[]

Participle clause'da kafam karıştı

Ya geçen de sordum az görüntüleme 0 cevap vardı, tekrar sorayım:

Perfect Participle clause'da sıkıntı yok, onu oturttum. İlk eylem tamamen bitti, sonra öteki oldu anlamı ya da cause effect anlamı var:
Having seen the birthday cake, the children got excited. (Çocuklar doğum günü pastasını gördüğü için heyecanlandı ya da cause effect anlamı olmasa sıralı olay mantığı ile çocuklar önce keki gördü, sonra heyecanlandı)

present participle ve past participle clause yapsak bu cümleyi, anlamlar nasıl değişir?

Seeing the birthday cake, the children got excited.
Seen the birthday cake, the children got excited.

 
Seeing the birthday cake, the children got excited - bu olur mu olmaz mi tam bilmiyorum. Muhtemelen gecmiste olmus bitmis bir olay oldugu icin having seen demelisin. Seeing the birthday cake, the children are excited olabilirdi mesela.

Seen the birthday cake, the children got excited. - Boyle bir sey yok.
  • hot potato  (20.02.20 23:20:16) 
Perfect Participle olayı crystal clear yapıyor, biri bitti, diğer başladı gibisinden. Present participleda iki olay arasında bir birliktelik, simultaneously muhabbeti var. Olaylar aynı anda oluyor genelde. (Ama olaylar sıralı da olabilir, adama diyemezsin ulan mal perfect participle kullanman lazımdı yanlış yaptın diye ). Cümle cause effect ile ise ikisi de aynı denilebilir anlam olarak.

Past participle fazla kullanılmaz zaten, onun olayı pasif cümlede, bu tarz cümlede absürt olur.

Bu konuyu ve reduced relative clause oturttun mu İngilizcede olay bitmiş demektir (gramer açısından tabi)
  • neck_and_neck  (21.02.20 00:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.