[]

bu ülkeyi kompile terk edip avustralya'ya gitsek, tanrı misafiriyiz desek?!

oluru var mı bu işin?

hanım da ben de mühendisiz. yaş her ikimizde de 32. o ingilizceyi iyi derecede biliyor, ben çat pat denemeyecek kadar belki.

dil eğitimi amaçlı vizeye başvurup gitmek daha kolay diye duydum bi yerlerden. oraya bu vizeyle vardıktan sonra çalışma izni falan filan olur mu? sponsor işleri varmış bir de. babamın kendi adına almış olduğu banka kredisi var. o bize burdan sponsor olsa kolaylık olur mu? oralarda kimseyi tanımadan gitsek nasıl yaşarız.

bu konuda daha evvel açılmış sorular var ama beni pek tatmin etmedi ordaki yanıtlar. hem belki kanun falan değişmiştir dedim. hele bi yardımcı olun canlar. yollayın la bizi burdan.

 
kaçma kacma dsklfs


  • bryan fury  (21.04.10 13:04:08) 
imkan olsa dakka durmıycam be büryanım. avustralya olmaz başka bi yer olur. kısmet artık. :)


  • hevipeyra  (21.04.10 13:05:40) 
bi yolunu bulan haber etsin,cennet(!) vatandan kaçmak isteyen çok adam var.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (21.04.10 13:32:46) 
ben gidersem aldırıcam hepinizi yanıma. askjdhkjashdsa


  • hevipeyra  (21.04.10 13:44:10) 
gitmeden hemen önce; bankalardan alabildiğince tüketici kredisi almayı da unutma :) o parayla, gidince ev tutarsın, araba alırsın falan, hem biraz da adrenalin katmış olursun fena mı?
ayrıca her bankadan kredi kartı çıkarttır kendine ve nakit avans falan çek hazır buradayken:)

  • de jure  (21.04.10 13:51:43) 
haci au dayim su anda ciddi anlamda sorularin var msj at... en basindan diim sana kolay diil. he msj at


  • tezek  (21.04.10 14:25:23) 
yeni zelanda da guzelmis.

avustralya gibi trip de atmazlar, daha kolay alirlar gibi.

avustralya'da bilmem son 4 yilda 3 yil kendi alaninizda calismis olmak mi ne, oyle bi tecrube istiyorlarmis.

*sizi ilgilendirmez, evlisiniz gerci ama aklinizin bi kosesinde bulunsun; 1 erkege 7 kiz dusuyormus yeni zelanda'da:P
  • nawres  (21.04.10 15:04:00) 
biz de öğrenelim ya ne mesajı. he msj atma


  • cyberpunk  (21.04.10 15:11:23) 
öncelikle bu iş için çok zor bir ülke seçmişsiniz zira avustralya vatandaşları analarını babalarını bile ülkeye sokamıyorlar. dil eğitimi amaçlı vize alsanız da sora tekrar türkiye'ye dönüp çalışma izni almalısınız ve bunun için banka hesabınız oldukça önemli. bence başka bir ülke seçebilirsiniz. ne bileyim amerika mesela?


  • nofidel  (21.04.10 15:20:58) 
@nofidel: amerika'nın şartları daha kolaysa oraya gideyim tabi ama ben au'nun daha rahat olacağını düşündüğüm için orası demiştim.

derdimi herkes anladı herhalde. ülkesiyle ailesel bağları hariç pek bağ duymayan 2 insanız. evliyiz. az buçuk eğitimli sayılırız. bu ülkeden daha az stresli, daha huzurlu, daha özgür, daha saygılı, devletin milletinin sırtına daha az bindiği, ömrünün %80 i çalışmak için geçmeyecek bir ülkede yaşamak istiyoruz. eşim endüstri mühendisi ve son 48 ayda 36 aylık iş deneyimi mevcut. aslında fena insanlar değiliz lan. benim ülkem olsa bizim gibi adamları hemen alırdım. eheheh
  • hevipeyra  (21.04.10 15:27:43) 
amerika'dan en az bir sene daha uzak durun. daha hic bi sey duzelmedi. ac kalmazsiniz belki ama cok surunursunuz.

edit: bu son mesajini simdi gordum. "ömrünün %80 i çalışmak için geçmeyecek bir ülkede" ifaden icin yaziyorum. amerika'da omrunun %95'i calismak icin gecer, haberin olsun.
  • compadrito  (21.04.10 15:49:41 ~ 15:52:11) 
Daha önce hiç yurtdışında bulundunuz mu? Radikal bir karar almadan önce oraları gidip bir görün derim. Hiç düşündüğünüz gibi olmayabilir. İnsanları, sistemi tanımak için dil okuluna gitmek iyi bir bahane olur, hem dil öğrenirsiniz, bu arada iş de bakarsınız.


  • sourlemonade  (21.04.10 16:16:04) 
zaten muhtemelen ilk gidişimiz eğitim amaçlı falan olacak. öyle zart diye göçmen olarak gitmek çok zor görünüyor. risklerin de az çok farkındayız ve en azından ciddi bir araştırma yapmadan aceleyle gitmeye çabalamıyoruz.

fazla bilgi edinmeden hangi ülkeye gidersek gidelim zorlukların fazla olacağını da biliyoruz. ama öyle ülkenin şartlarına, örfüne, kanununa uyamamak falan gibi bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyoruz. bu tip işler üzerinde yeterince düşündükten sonra karar almak ve yapmak gerekir bence. biraz cesaret gerekiyor yani. kısmet artık, bakalım. :)

edit: ben daha evvel hiç yurtdışında bulunmadım. hanım bir kere iş için hırvatistan'a gitti. :)
  • hevipeyra  (21.04.10 16:43:45 ~ 16:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.