[]

Bomboş bir insanım / Tutkusuzluk

Bu ara büyük bir telaşın içindeyim. Resmen üstüne çaba sarfedip amaç belirleyeceğim bir ilgi alanım yok. Bir bütünselliği yok hayatımın. Üniversiteyi çok uzattım ve mezun olmak üzereyim. Meslek edindiren bir bölüm değil. Severek okudum ama 7 senede bitirecek oldugum için bölümü sevdiğime de inanmıyorum. Hafta içleri arkadaşlarımla buluşuyorum, kitap okuyorum sıkılıyorum spor yapıyorum. Ama tamamen günleri geçiriyorum. Üst üste koyduğum hiçbir şey yok. Çevremdeki insanlar ilgilendikleri alanlarla ilgili, işleriyle ilgili uzmanlaşıyorlar. Ben napıyorum ve napıcam diye stres içindeyim. İlla para kazanacağım bir şey de aramıyorum. bir şeye bu da benim tutkum diyebilmek istiyorum. Her şeyi azar azar seviyorum. Soruma gelecek olursam. Bu ilgisizlik, alansızlık, tutkusuzluk ile ilgili deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşır mısınız?




 
işin aslı bu kalbi bir soru değil.

kadınsan sorun yok. evlenip açığı kapatıp yoluna devam edersin. erkeksen işin rengi çok değişiyor maalesef.

iş bul düzen oturt. askerlikti arabaydı. aylar yıllar geçecek.

kadınsan kısmına basit bir çözüm yazdım ama orada da benzer şeyler daha az baskıyla oluyor ve zaman tabi.

hepsi düzensiz hayattan olur. hayayı düzenli yaşamaya çalıştığınızda bunlar olmaz çünkü sizde onlara eşlik edeceğinizden sorun odağınız: çocuk evlilik falan oluyor. sonrasını bilmiyorum çünkü bende oralardayım.
  • baldan kaymak  (02.12.19 00:07:54) 
Farkına daha geç varmadığın için mutlu olmalısın. Neticede bunları yazacak kıvama gelene kadar zaten bu haldeydin. Şimdiden sonra plan yapacaksın. Başkası olmaya çalışma ama, yani sırf plan yapıcam diye gidip bilmem kimin gittiği ülkede gönüllü işe girecem deme. Bugüne kadar kimdin, o üniversiteye başlarken mezun olunca ne yapmayı planlıyordun? Bunları düşün. Hiçbir şey kaçırmış değilsin, yaşam uzun. Bunların farkına beş sene sonra varmadın. Aferin. Millet evliyken falan da fark edebiliyor.


  • Etanglement  (02.12.19 00:18:10) 
Daha önce elma yememiş bir insanın canı elma çekmez.

Araştırmalı, öğrenmeli, denemeli ve yanılmalısınız.

Sanatla ilgilenebilirsiniz. Karakalem, sulu boya, yağlı boya gibi farklı teknikleri deneyebilirsiniz. Hem sanat yapayım hem de sanatçılar kadar aç kalmayayım derseniz illüstrasyon öğrenebilirsiniz.

Ui/UX öğrenip hem güzel paralar kazanabilir hem de dribbble, behance, instagram gibi platformlarda paylaşımlar yaparak insanlardan beğeni geldikçe mutlu olabilir, işinizi tutkuyla yapabilirsiniz. Bu iki meslekte de okulludan çok alaylı mevcut. Özellikle de ui/ux'te.

En önemlisi rahatınızdan biraz feragat ederek hayatın gerçekçi çalışma koşullarına adapte olabilir, böylelikle gününüzü boş geçirmekten ziyade bir amaca adayabilirsiniz. Amacınız oldukça varlığınız, zamanınız, karakteriniz, attığınız adım, soluduğunuz hava anlam kazanır. Kendimden biliyorum bunu.

Mesleğim haricinde ideallerim var benim mesela fakat onlar olmasaydı dahi mesleğim bana başlı başına bir amaç sunuyor. Mesleğime adım atmadan evvel sizin yaşadığınız sıkıntıların hepsini çektim ben de. Fakat hayatın gerçek şartlarının amaçsız bir genç için hiç de pozitif koşullar sunmadığını anlamamla birlikte değişti çoğu şey benim için.

Son olarak, her ne yaparsanız yapın, kilit nokta sabırdır. Belki de tutkusuz değil, sabırsızsınızdır.
  • kahverengi mont  (02.12.19 00:32:16) 
Cevabın sorunun içinde saklı aslında.
"İlla para kazanacam diye bir şey aramıyorum" demişsin.
Geçim kaygın olmadığı için bütün bunlar.
  • etna  (02.12.19 09:57:18) 
hazir para yiyicisiysen isin zor. kendine dert bulmalisin.


  • alperz  (02.12.19 09:58:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.