[]

Evlilik Sonrası Bekarlık Soyadını Kullanma

2015'ten itibaren aile mahkemesine dava açarak bekarlık soyadı kullanılabiliyormuş sanırım. Bilgisi olan var mı? Kendi soyadını kullanılabilen varsa yardım edebilir mi? Tşk.




 
Ben kendi soyadıma eşimin soyadını ekledim. Sadece evlilik başvurusunu yaparken bir dilekçe vermek yetiyor.


  • SiyamkedisiZorro  (26.11.19 09:49:16) 
Evlilik sonrası sadece kendi soyadını kullanmayı başaran 2 kadın var sanırım, onlar da burada değildir muhtemelen, biri benim bildiğim Aylin Kotil. O da ismim benim markam oldu vs gibi gerekçelerle kabul ettirmişti ama bu da çok saçma tabii insan hakları dolayısıyla değil de bu nedenle kabul edilmiş olması sıradan bir kadının bu talebinin kabul görmeyeceği anlamına geliyor. Ayrıca 2015'te açılan o dava sonucunda "kadınlar kendi soyadını kullanabilir" kararı değil de "kadınlar kendi soyadını kullanmak için dava açabilir" kararı çıkmıştı, zira öncesinde bu konuyla ilgili dava da açılamıyordu ama takip eden hukukçu arkadaşlar daha iyi bilgilendirebilir bu dava hakkında.


  • angelus  (26.11.19 09:51:03) 
@SiyamkedisiZorro ben sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum


  • waztp  (26.11.19 09:52:37) 
30 09 2015 den önce kesinlikle dava bile kabul edilmiyormuş, ama bu tarihte verilen bir karar ile kadınlara bu konuda dava açma hakkı verilmiş.

Kısa bir aramayla şöyle bir cevaba ulaştım;

"Ancak, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 30 Eylül 2015 tarihinde vermiş olduğu karar ile evli kadının sadece bekârlık soyadını kullanabilmesinin yolu açıldı"
  • John Bloor  (26.11.19 10:19:08) 
eksisozluk.com bu baslikta yapanlar vardi


  • 65 derece  (26.11.19 10:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.