[]

Iphone - YurtDışı

arkadaşlar merhaba,

avustralya'dan bi iphone getirteceğim fakat cihazı türkiye'de kullanabileceğimden emin olmak istiyorum..

getiren kişinin(abim) pasaportuna kaydetmek gerekiyormuş sanırım. bu işlemi direkt havalimanında mı yapmak gerekiyor(önce atatürk havalimanı'na inecek sonra şakirpaşa havalimanı'na) yoksa turkcell işlem merkezlerinde de oluyor mu? oluyorsa süresi nedir?

sonra cihazın hangi sürümü olması gerekiyor türkiye'de stabil çalışabilmesi için? internette herkes ayrı telden çalmış, bi sonuca varmak çok zor. olmuyorsa da boşuna masraf yapmayalım o kadar..

yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim..

teşekkürler..

 
1- 1 ay içerisinde herhangi bir operatörün işlem merkezinde yaptırılabilir. 1 ay önemli.
2- Sürümden kastın nedir? 3gs de sorunsuz çalışıyor 2g de...

  • ataturkiye  (17.04.10 17:15:40 ~ 17:16:21) 
cevap için teşekkürler. sürüm derken üretim dönemini kastediyorum. xx haftadan sonraki üretim, xy hafta üretimi olanlar sim lock açılmıyor gibi yazılar var sağda solda..


  • fuatturkrap  (17.04.10 17:23:04) 
Jailbreak'e bakar her şey, sorun olacağını sanmıyorum.

Jailbreak'den kastım elbette simcard unlock.
  • ataturkiye  (17.04.10 17:26:57 ~ 17:47:51) 
Jailbreaka diil Unlock a bakar her şey. şuan için 3.1.3 için unlock yok. diğer versiyonlar sorunsuz.
support.apple.com
burdan baktımda avustralyada satılan iphonelarda operatör kilidi kaldırılabiliyormuş.
abin bunu bir sorsun ne kadara yapılıyormuş falan eğer kilidi kaldırırsan unlock yapmana gerek kalmadan türkcell hattını kullanabiliyorsun. tavsiyem daha sonradan keske yaptırsaydım dememek için kilidi açtır.

yoksa mecburiyetden/farketmeden update yaparsan jailbreak-unlock çıkasıya kadar telefonu ancak ipod touch olarak kullanabilirsin. (benim gibi =/ )
  • voiceofthemysteron  (17.04.10 17:35:39) 
-getiren kisi onceki iki sene boyunca pasaportuna telefon kaydetmemis olmali.
-giris damgasindan itibaren bir ay icinde turkcell veya baska bir servis saglayicinin musteri hizmetleri merkezinden kayit yapilabiliyor.
-avustralya'da legal unlock var mi diye bir arastirin, ingiltere de yapilabiliyor.
  • cench  (17.04.10 21:11:28) 
voiceofthemysteron; eyvallah hocam bi araştıralım legal unlock hadisesini. teşekkürler..

@cench teşekkürler bilgiler için. 2 sene konusunda bir sorun yok. eğer ingiltere'de oluyorsa avustralya'da da oluyordur büyük ihtimalle. dediğim gibi bi araştırayım..

tekrar teşekkürler arkadaşlar..
  • fuatturkrap  (18.04.10 18:43:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.