[]

kediyi kedi kumuna alıştırmak..lütfen yardım

Bir kedim var daha çok ufakken beslemeye başladığım.Ama bu kedi şimdiye kadar(yaklaşık 1,5 senedir) tuvalet ihtiyacını bahçemizde gideriyordu.Ama artık üst katta bir yerde oturuyoruz ve tuvalet ihtiyacı sorun olmakta.
Bugün kedi kumu aldım ve bunca zaman kedi bakmama rağmen nasıl kullanılır bilmiyorum.Sizce kedim bu kuma alışır mı veya nasıl alıştırırım?



 
sadece kumu koklatın ön patilerini de birkaç kez sürtün işlem tamam.


  • nofidel  (16.04.10 22:23:15) 
en kotu ihtimal cisi gelince oldugu yerde eselenecektir. hemmmen yakalayip kumuna atin :))

ama @nofidel'in dedigi gibi, iki surtunce patileri anliyorlar ;)
  • no avalon  (16.04.10 22:30:34) 
kediyi kuma koyun.. kolların tutup eşeletin.. belki orda çakar mevzuyu.. yavrulara öyle yapardım ama seninki alışır mı o yaşta bilemem ama zaten o kumu görünce direkt oraya gitmesi gerekir normalde..


  • maxpainn  (16.04.10 22:31:41) 
kumun yanına götürünce farklı hiçbir tepki vermiyor,üzerine koyuyorum hemen başka yere koşup gidiyor,kucağıma alıp şu koklatma olayını deniyeceğim.Umarım baaşarılı olurum...herkese teşekkürler.


  • denizcimavisi  (16.04.10 22:56:56) 
arkadaşların bahsettiği alıştırma olayı zaten birebir. ama çözüm olmazsa ve başka yere kakasını yaparsa, kakayı çöpe değil kumuna atın. çiş de yaparsa onu da bi havlu kağıtla silip onu da kumuna koyun.

no avalon un dediği gibi eşelenmeye, aranmaya başlayınca (ki genelde yemek yedikten sonra yapıyolar) kumunu gösterirseniz daha çabuk alışır.
  • kediebesi  (16.04.10 23:00:18 ~ 23:01:05) 
ben de kumu koklatarak, ardından zorla elimle, kumu eşeleme hareketi yaptırarak alıştırdım kedilerimi.
Ama bi tanesi aşırı zorladı beni, onun da çözümü eğer bir yere kakasını yaparsa yaptığı yerden alın kumuna gömün, yaptığı yeri de tertemiz edin parfüm falan sıkın. Sonra afedersiniz kendi bokunu koklatın. oluyor o zaman.

kediebesi ile aynı şeyi yazmışız, yeni gördüm. :)
  • diyanet takvimi  (16.04.10 23:04:08 ~ 23:04:54) 
kedinizi alıp kuma bırakmayacaksınız yahu, debelense bile eşeleteceksiniz o kumu bi de zorla koklatacaksınız tatmin olmazsanız bi iki kez yapın. kesin işe yarayacaktır.


  • madyb  (16.04.10 23:05:46) 
yalnız aklıma bişi geldi
benim kedim asla alışmadı kuma
ta ki doğurdu
yavrular kuma alıştı
onlardan öğrenip o da yapmaya başladı :)
ondan öncesinde kesinlikle reddediyordu, gidip saksıya .çıyodu afedersin :)
  • kediebesi  (16.04.10 23:11:40) 
önce bırakın bi bezin üstüne, -kağıt havlu falan da olabilir- bi yere işesin sonra onu alın kendi kumuna gömün koklaya koklaya bulcaktır.


  • overdose  (16.04.10 23:27:39) 
Herkese alakasından dolayı teşekkürler...aşağı yukarı herkes aynı bilgiyi-fikri paylaşmış ve bu sayede epey bir bilgi sahibi oldum.Birde şu soru aklıma takıldı bunu ne sıklıkla değiştirmek gerekir? Ya pet dükkanından alsaydım kumu ona sorardım ama migrostan alınca sizin başınızı ağrıtıyorum:)


  • denizcimavisi  (16.04.10 23:31:47) 
@kediebesi
Hatırlatma için sağol ama benim kedi erkek :) ve şuan evde 2. bir kediye annemin izin vereceğini hiç sanmam:D

  • denizcimavisi  (16.04.10 23:33:25) 
üstünde yazar. slikonsa genelde 10 günde bir falan değiştirmek gerekiyor.


  • overdose  (17.04.10 00:11:11) 
valla, kumun yanına 1-2 metre geldiğinizde kokmaya başlıyorsa değiştirin.
Ha hiç kokmayan über bir kum bulduysanız, görüntüden anlarsınız zaten.

  • diyanet takvimi  (17.04.10 00:22:02) 
valla topaklananlari ata ata uc hafta kullaniyorum ben :) silikonlar ayda bir degisiyormus. ama benim kedi hic hoslanmadi ondan, boyle i$iyince 'fo$$$$' sesinden killandi.


  • no avalon  (17.04.10 10:25:32) 
Meraba! Ben daha yeni 1 yaşında bir sokak kedisi sahiplendim ve benim de kedim kedi kumuna basamıyor. Anında kaçıyor. Verilen tavsiyeler sizde işe yaradı mı?


  • GMZ  (11.01.21 22:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.