[]

TDK sorusu

Sevgili gönüllü TDK çalışanları:)
Sosyal medyada paylaşılacak bir cümle var: Ben diyorum ki İzmir'in Kurtuluşu'nun 97.yılını kutlarız.. Arkadaşlar da Kurtuluşu'nu değil, kurtuluşunu diyorlar..
Oysa özel günden bahsediyoruz 9 Eylül spesifik ve önemli bir gün, benim dediğim gibi olması gerekmiyor mu?

Çok tenks şimdiden:)

 
Tabii ki "kurtuluşunu" diye yazılır.


  • grgn  (05.09.19 18:29:56) 
"Izmir'in kurtulusu" bir gun degil ki, bir olay. Izmir'in Kurtulus Bayrami, Izmir'in Kurtulus Gunu gibi isimlendirilmis ozel bir gun seklinde yazacaksaniz buyuk harfle yazabilirsiniz.

Simdi hizlica resmi kullanimina baktim, resmi kutlama mesajlarinda da "Izmir'in kurtulusu" seklinde kullanilmis.
  • crown  (05.09.19 18:30:23) 
"İzmir'in kurtuluş günü" de yazılsa büyük harfle başlamaz.


  • grgn  (05.09.19 18:32:31) 
Cevaplar için teşekkürler fakat ben ikna olmadım. İzmir'in kurtuluşundan bahsediyor olsak dediğinizde haklısınız (ki ben de buradaki örnekte küçük yazdım) fakat İzmir'in Kurtuluşu'nun bilmemkaçıncı yılı diyerek spesifik bir 'gün'ü hedef aldığımız için bence büyük harfli ve tırnaklı olması gerekiyor. Arada bir nüans farkı var.. Düşününce kimseye mi mantıklı gelmiyor arkadaş yaa :D


  • shineonyoucrazydiamond  (06.09.19 00:19:41) 
@crown mesela senin verdiğin örnek ile aynı söylemeye çalıştığım İzmir'in Kurtuluş Günü derken büyük yazmışsın ya işte oradaki gibi bir durum var bence 97.yılı derken..


  • shineonyoucrazydiamond  (06.09.19 00:21:10) 
Büyük harf olmasını gerektiren bir durum yok.

İmza: 8 senelik redaktör.
  • inawen  (06.09.19 20:22:10) 
@inawen teşekkür ederim Redaktör Bey :)


  • shineonyoucrazydiamond  (09.09.19 10:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.