[]

İstifa Ederken Dİkkat Edilecekler

Bir ay onbeş gün dür maaş alınamadığı için istifa edilecek . istifa ederken bunların çakallık yapma ihtimaline karşı neye dikkat etmeli ? içeride kalan maaş nasıl tahsil edilmeli ? mesela matbu olarak istifa ediyorum firmadan mesai ,maaş alacağım yoktur gibi bir şey imzalatmaya kalkarlarsa alacağım olduğu için imzalamam fakat iş buraya gelince ne yapmam lazım ? nasıl davranmam lazım ? tecrübesi olanlar , bu konuda hukuk bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.




 
Noterden maasinizi alamadiginizi belirten ihtarname cekebilirsiniz, cok temiz olur o. ama onun icin galiba bir bucuk aydan daha fazla sure olmasi lazim, arastirin bence. Hakli sebeple is sozlesmesini fesh ettiginiz icin kidem tazminati da alabilirsiniz.

Is yerine dogrudan istifa mektubu vermek isterseniz de belki konusursunuz size paranizi yatirirlar sonra siz de alacagim yoktur diye istifa mektubu verirsiniz ama bence yine siz hakli oldugunuz icin tazminatin pesini birakmayin.
  • morgazoz  (04.08.19 10:46:17) 
noter +1
ayrıca internette araştırınca şöyle bir yazı çıktı;

Maaş ödeme tarihinden itibaren 20 sine kadar ödenmez ise; 21 inci gün itibariyle İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse” maddesini gerekçe göstererek hizmet akdini haklı sebeple tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24) ile fesih edebilir.


Emsal bir davadaki Yargıtay kararından hareketle işçinin ücretinin kanuna uygun şekilde hesaplanıp ödenmemesi sebebine dayalı fesih işlemi yapabilmesi için şunlar oluşmalıdır.

Ücretin vadesinin gelmesi ve vadenin gelmesine rağmen ücretin ödenmemiş olması gerekmektedir.
İşçi iş yerindeki iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınmalı ancak mutad işleri yerine getirmeli,
İş sözleşmesini feshetmeden önce işverene ücret ödemesini yapabilmesi için vade tarihinden itibaren 20 günlük süre tanımalı,
Bu süre sonunda da ücretinin ödenmemesi durumunda işverene ihtarname çekerek mevcut durumdan haberdar etmek suretiyle iş sözleşmesini feshetmelidir.


dolayısıyla siz feshinizi buna göre yaptırın.
  • sameidiot solo  (04.08.19 10:53:50) 
hiçbir şekilde istifa kelimesini kullanmayın.
ücretim ödenmediği için iş sözleşmemi haklı sebeple feshediyorum diyeceksiniz. bu şekilde bir ihtarnameyi noterden gönderip biriken maaş, yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı vs talep edebilirsiniz.

ya da ikinci bir yöntem olarak ücretim ödenmediği için iş görme borcumdan kaçınıyorum dersiniz. yani sözleşmeyi feshetmezsiniz ama çalışmazsınız. bu durumda karşı taraf sizi kovana kadar maaşınız işlemeye devam eder ve karşı taraf sizi kovduğunda kıdemin yanında ihbar tazminatı da alabilirsiniz. hatta işe iade davası bile açabilirsiniz. burada dikkat etmeniz gereken şu, iş görme edimini yerine getirmeseniz bile işe gitmek zorundasınız yani evde otramazsınız, iş yerine gidip orada oturacaksınız boş boş.
  • de jure  (04.08.19 12:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.