[]

Doktoramı özel de mi devlette mi yapayım

Istanbulda isg alaninda yapma niyetindeyim ne dersiniz. Yds olmadigi icin özelde özel ogrenci statusunde dersleri almaya basliyorsun ya da kasimda yds girip devleti mi kovalayayim




 
Özel öğrenci statüsünde başlasanız bile dersler bitene kadar yds vermek zorundasınız. Bu arada bazı vakıf üniversitelerinde yds puan şartı devletlerden daha yüksek olabiliyor. Her halükarda yabancı diliniz olmadan doktora tezi yazamazsınız. Bu yüzden vakıfta da yapacak olsanız devlette de, yabancı dil (en azından İngilizce) bilmek zorundasınız.


  • microfiction  (15.07.19 16:37:00) 
Özel üniversitede doktora yapsan da kadro bulman çok zor olur. Özeller kendi öğrencilerini bile işe almıyor.


  • fake fakeoğlu  (15.07.19 18:13:40) 
bizim evde yap. oldukça kozmopolitizdir.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (15.07.19 18:15:04) 
vakıf üniversitelerinde özel öğrenci statüsünde aldığın dersleri saydıramıyorsun. en azından benim okuduğum üniversitede öyleydi, tekrar alma zorunluluğu vardı.


  • xvyz  (15.07.19 18:37:00) 
yani kısacası devlet diyorsunuz


  • masumiyetkarinesi  (15.07.19 19:36:55) 
Özel öğrenci statüsüyle ilgili söylenen her vakıf üniversitesi için geçerli değil. Ayrıca vakıflar kendi öğrencisini işe almıyor diye bir durum yok. Onlarca aksi örneğini gördüm. Devlette de vakıf üniversitesi mezunu olup şu an dr. öğr. üyesi veya doçent olan bildiğim örnekler var.


  • microfiction  (16.07.19 01:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.