[]

Yalnızca 5 dakika.

Vize için Türkçe dersinde 5 dakikalık bir konuşma yapmam gerekiyor. Konu serbest istediğimiz konuyu seçebiliyoruz. Yalnız aklıma hiçbişey gelmiyor, hangi konu hakkında konuşabilirim diye. Üni 1. sınıf dersi, çıkıp konuşup dersi geçeceğiz, yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum. (Sizin gibi sözlük okuyan, nette gezen, pes oynayan, burger yiyen bi insanım)




 
okuduğunuz bölüm hakkında güncel bişeyler anlatabilirsiniz sanırım.


  • yasin b  (07.04.10 21:06:21) 
konuşmanın genel kapsamını da belirleyebilirsiniz. mesela bilgi mi vereceksiniz yoksa tartışmalı bir konu ile ilgili görüşler mi vereceksiniz? buna göre konular da değişebilir.
yani illa ki bir sınırlaması vardır bu vize ödevinin. ders nedir? belki daha yardımcı olabilirim.

  • kediebesi  (07.04.10 21:09:50) 
en kolay yoldan bence alanında ün yapmış birini anlatmak olur. bu ilgi duyduğun birisiyse daha bi şevkle anlatırsın ve araştırırken de sıkılmazsın. hadi birisi olmasa da ilgi duyduğun herhangi bişey. 5dk uzun gibi görünebilir ama dediğim gibi sevdiğin bişeyle ilgili konuşursan geçer gider.


  • tepedeki psychedelic adam  (07.04.10 21:26:34) 
madem konu serbest çık pes'le ilgili konuş bence. hatta projeksiyon falan varsa aç bi de oyna tam şükela olur..


  • iterator  (07.04.10 21:36:41) 
Ders 1. sınıf Türkçe sözlü anlatım. Herhangi bi konu dedi ne oldugu önemli degil, nasıl konuşulacağı da önemli değil. Alanla ilgili herkes bişeyler anlattı, adı duyulmuş birini tanıtmak iyi fikir aslında ama çok basit kaçar diye düşünüyorum, aslında küresel ısınma yada o tarz bilimsel bişeyi bile anlatsam yine basit kaçacak. Naapsam bilemedim. Şöyle orjinal bişey olsa, ne birini/bişeyi tanıtsam, ne bir konu hakkında görüşlerimi belirtsem, orjinal cuk oturacak bişeyler istiyorum aslında :) Çok zor galiba.


  • molon labe  (07.04.10 21:45:28) 
bence yeni donem turk sinemasından bahset, ya da genç yonetmenlerden.


  • gofragol  (07.04.10 22:07:29) 
rondo+1


  • anlam  (07.04.10 22:08:06) 
Üniversite eğitiminden ne beklediğinizi, nasıl hazırlandığınızı, birinci sınıf öğrencisi olmanın güzel ve zor tarafları hakkında konuşun. Sınıftakiler de dikkatle dinleyip kendilerinden bir şeyler bulacakları için tek kişilik gösteri modunda geçer konuşma :)


  • sourlemonade  (07.04.10 22:08:14) 
valla komik bişi diycem ama gülmeyin :P
ben bu tür serbest anlatım konusu verildiğinde ya budizmle veya tibet'in işgali ile ilgili bişiler anlatırdım ya da konuşan goril koko'yu tanıtırdım :)
ilgini çeken konular mutlaka vardır.
ya da mesela okuduğun bir kitabı filan tanıtabilirsin.
  • kediebesi  (07.04.10 22:46:52 ~ 22:47:19) 
@rondo wlla tam aradığım şey aslında ama 5 dakika konuşlulacak bi konu değil gibi. Baktım biraz çok az döküman var. Vampirliğin tarihi de aslında güzel bi konu ona da bakayım. Aslında ben de önerdiğiniz gibi sinema tarihi tarzı bişeyler düşünmüştüm, buldum bişeyler ama bakalım. Daha daha varsa yazarsanız .ok sevinirim teşekkürler. :)


  • molon labe  (07.04.10 23:17:35) 
madem vampirleri ve sinemayı seviyorsun o zaman sinemada vampirlerin gelişimi konulu bir sunum hazırla :)
şu an twilight çok ünlü ya, bu konu da çok revaçta. nosteratu'dan başlayarak, twilight'ın emo vampirlerine nasıl gelindiğini anlatabilirsin mesela :)

  • kediebesi  (08.04.10 00:29:48 ~ 00:30:32) 
rondo nun dediği sunumu yaptım, bebeler ayakta alkışlıcaklardı nerdeyse öyle böyle değildi. Ama adam tuttu 80 verdi sunuma o ayrı :S


  • molon labe  (22.05.10 20:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.